Τουρκία: Προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά

Εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Ισραήλ

Προκλητικός ο Ερντογάν. Διοργάνωσε φιέστες στην Αγία Σοφία και εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star (9/5)

Μπαράζ προκλήσεων από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με χίλιους τρόπους, αφού επιχειρεί να πλήξει το αίσθημα των απανταχού χριστιανών, χαρακτηρίζει ανίσχυρους τους Ευρωπαίους και αποκαλεί το Ισραήλ «κράτος τρομοκράτη». 

«Χαστούκι» στον Ερντογάν μετά την άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Ο Ερντογάν είναι απομονωμένος διπλωματικά, εξασθενημένος εσωτερικά από την άθλια οικονομία και όμως δεν ξεχνά τη προκλητική του ρητορική. Για εκείνον δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή Ευρώπη χωρίς την Τουρκία ενώ δεν παρέλειψε να στοχοποιήσει εμμέσως τη χώρα μας. 

Χθες πραγματοποιήθηκε νέο προκλητικό show στην Αγιά Σοφια, 2,5 μήνες πριν  συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη φιέστα της ντροπής που έστησε ο σουλτάνος στον ιστορικό ναό. Τώρα κορυφώνει τη βεβήλωσή της με λαμπιόνια ανάμεσα στους δύο μιναρέδες που γράφουν «Δεν υπάρχει άλλος θεός εκτός από τον Αλλάχ». 

Η Τουρκία κάνει ό,τι μπορεί για να δείξει ότι έχει μετατρέψει το σύμβολο της Ορθοδοξίας σε τζαμί.

Αγία Σοφιά

Προκλητική φιέστα του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά.

Ερντογάν κατά Ισραήλ και προσευχή από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας για την Ιερουσαλήμ

Ο Ερντογάν πραγματοποίησε και προσευχή για την  Ιερουσαλήμ που καίγεται τις τελευταίες μέρες θέλοντας να παρουσιάσει τον εαυτό του ως τον προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων. Μάλιστα τους κάλεσε σε εξέγερση.

«Το κράτος-τρομοκράτης του Ισραήλ, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους της Ιερουσαλήμ.Οι επιθέσεις προς τους μουσουλμάνους, ταυτόχρονα είναι και επίθεση  εναντίον μαςΟποιοσδήποτε παραμένει σιωπηλός ή δεν επιδεικνύει μια αξιοσημείωτη στάση και στηρίζει έμμεσα, είναι συνένοχος στις διώξεις που συμβαίνουν εκεί», ανέφερε για το Ισραήλ ο Τούρκος πρόεδρος.

Η οργή του ξεχείλισε όταν ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πώς μία ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, έπληξε θέσεις του ισλαμικού κινήματος Χαμάς το οποίο πατρονάρει ο ίδιος. Η πρώτη αντίδραση στις απειλές του Τούρκου Προέδρου ήρθε από την jerusalem Post.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top