Βομβιστική επίθεση στην Καμπούλ με 68 θύματα - Τα περισσότερα μαθήτριες!

Εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από σχολείο θηλέων

Στους 68 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών, από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση, μπροστά από σχολείο θηλέων στην Καμπούλ. O μεγαλύτερος αριθμών των θυμάτων είναι μαθήτριες, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να περιθάλψουν τουλάχιστον 150 τραυματίες.

Καμπούλ: Επίθεση σε χώρο λατρείας μειονοτικών Σιχ

Ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά εξερράγη μπροστά από το σχολείο Σάγεντ Αλ-Σουχάντα. Επικράτησε πανικός μεταξύ των μαθητών και μετά από λίγο εξερράγησαν άλλες δύο βόμβες. Η βομβιστική επίθεση έπληξε τη σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων, που αποτελεί θρησκευτική μειονότητα στο Αφγανιστάν.

Τραυματισμένη μαθήτρια μεταφέρεται σε νοσοκομείο μετά τη βομβιστική επίθεση- φωτογραφία ΑΡ

Τραυματισμένη μαθήτρια μεταφέρεται σε νοσοκομείο μετά τη βομβιστική επίθεση- φωτογραφία ΑΡ

Στο παρελθόν οι κάτοικοι της συνοικίας έχουν στοχοποιηθεί από τα ένοπλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είναι σουνίτες. Τη στιγμή της επίθεσης, οι κάτοικοι της συνοικίας έκαναν τα ψώνια τους καθώς πλησιάζει η μουσουλμανική γιορτή Αΐντ ελ-Φιτρ που θα σηματοδοτήσει την ερχόμενη εβδομάδα το τέλος του μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο πρακτορείο Reuters πως όλα τα θύματα, εκτός από επτά ή οκτώ, είναι μαθήτριες που επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά το πέρας των μαθημάτων. 

Καμπούλ: Επίθεση με ρουκέτα δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, όμως ο Aφγανός πρόεδρος Άσραφ Γάνι κατηγόρησε ως υπεύθυνους τους Ταλιμπάν.  «Οι Ταλιμπάν είναι πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις. Έχουν ήδη πραγματοποιήσει παρόμοιες επιθέσεις εναντίον σχολικών ιδρυμάτων στο παρελθόν», δήλωσε ο Αριάν. Ωστόσο οι Ταλιμπάν αρνήθηκαν ότι εμπλέκονται σε τέτοιες επιθέσεις. 

Στο νοσοκομείο οι συγγενείς προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τα πτώματα των θυμάτων- φωτογραφία ΑΡ

Στο νοσοκομείο οι συγγενείς προσπαθούσαν να αναγνωρίσουν τα πτώματα των θυμάτων- φωτογραφία ΑΡ

Οι επιθέσεις αυτές λαμβάνουν χώρα ενώ ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει την αποχώρηση των τελευταίων 2.500 στρατιωτών του από το Αφγανιστάν, αφήνοντας πίσω του μια χώρα που σπαράσσεται από μια σύγκρουση η οποία διαρκεί 20 χρόνια. 

Η χθεσινή έκρηξη σημειώθηκε αφού οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι είχαν απευθύνει την προηγουμένη έκκληση για μια «άμεση» και «χωρίς προϋποθέσεις» επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο Αφγανιστάν, κατηγορώντας τους Ταλιμπάν ότι καταφεύγουν στη βία κατά τη διάρκεια της αποχώρησης των ξένων δυνάμεων και ότι μπλοκάρουν την ειρηνευτική διαδικασία. 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top