Καμπούλ: Επίθεση με ρουκέτα δίπλα στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου

κτίριο με φθορές στο Αφγανιστάν

Ρουκέτα χτύπησε έναν τοίχο του υπουργείου Άμυνας του Αφγανιστάν, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου, δηλαδή της 18ης «μαύρης» επετείου από τις επιθέσεις του 2001 στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον και στην Πενσιλβάνια.

«Ρουκέτα έπληξε τοίχο του κτιριακού συγκροτήματος του υπουργείου Άμυνας, χωρίς να προκαλέσει θύματα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Νοσράτ Ραχίμι σε δελτίο Τύπου που διένειμε. Η επίθεση διαπράχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, την Καμπούλ. 

Επρόκειτο για την πρώτη τέτοια ενέργεια στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τερματίζει τις διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με τους Ταλιμπάν, που είχαν στόχο να συναφθεί μια συμφωνία η οποία θα επέτρεπε στην Ουάσινγκτον να αρχίσει να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από το Αφγανιστάν. Οι ισλαμιστές αντάρτες προειδοποίησαν χθες Τρίτη ότι εάν η αμερικανική κυβέρνηση εγκαταλείψει τις συνομιλίες θα το «μετανιώσει» και μάλιστα «σύντομα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top