Eμβόλιο: Έκλεισε η συμφωνία της Ε.Ε με τη Pfizer για 1,8 δόσεις

Η ανακοίνωση της προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν

Έκλεισε η συμφωνία της Ε.Ε με τη Pfizer για 1,8 δόσεις. Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου Star (8/5)

«Έκλεισε» η συμφωνία της Κομισιόν με τις Pfizer/BioNtech για 1,8 δις δόσεις εμβολίων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αφορούν στη διετία 2021- 2023, όπως ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Εμβόλιο: Συμφωνία ΕΕ - Pfizer για 1,8 δις δόσεις - Επαρκούν για δύο χρόνια!

«Είμαι χαρούμενη που ανακοινώνω ότι η Κομισιόν μόλις ενέκρινε συμφωνία για 900 εκ. δόσεις (+900 εκ. επιπλέον) με την Pfizer/BioNtech για 2021-2023. Θα ακολουθήσουν κι άλλα συμβόλαια κι άλλες τεχνολογίες εμβολίων» έγραψε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η Πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι θα ακολουθήσουν κααι άλλα συμβόλαια και για άλλες τεχνολογίες, βάζοντας τέλος στα σενάρια περί αποκλειστικότητας είτε με εταιρείες, είτε με μια και μόνη τεχνολογία. 

Δόσεις του εμβολίου της Pfizer- φωτογραφία ΑΡ

Δόσεις του εμβολίου της Pfizer- φωτογραφία ΑΡ

Η είδηση για τις διαπραγματεύσεις της συμφωνίας - μαμούθ είχε γίνει γνωστή στις 23 Απριλίου, από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Την ίδια μέρα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως. Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top