Εμβόλιο: Συμφωνία ΕΕ - Pfizer για 1,8 δις δόσεις - Επαρκούν για δύο χρόνια!

Αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιου είδους συμβόλαιο παγκοσμίως

Συμφωνία για αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου Covid-19 ετοιμάζεται να κλείσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις Pfizer- BioNTech- βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Συμφωνία για αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου Covid-19 ετοιμάζεται να κλείσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις Pfizer- BioNTech, τις επόμενες μέρες. 

Εμβόλια: Μια δόση Pfizer ή AstraZeneca ρίχνει κατά 65% τον κίνδυνο μόλυνσης

«Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Εμβόλιο Pfizer: Επιπλέον 100 εκατ. δόσεις θα λάβει η ΕΕ μέσα στο 2021

Οι δόσεις αυτές αφορούν στην περίοδο 2021 - 2023. Η συμφωνία αυτή «θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία», εξήγησε.

Εμβόλια της Pfizer και κάρτες εμβολιασμού στην Ουάσινγκτον - φωτογραφία ΑΡ

Εμβόλια της Pfizer και κάρτες εμβολιασμού στην Ουάσινγκτον - φωτογραφία ΑΡ

Νωρίτερα, ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως. Η εν λόγω συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια.

Eμβόλιο Covid-19: Για πόσο χρονικό διάστημα μετά τη β΄ δόση μας προστατεύει

Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.

Όσον αφορά στη χώρα μας πάντως, αναμένονται από τη Pfizer 1,5 εκατ. δόσεις τον Μάιο και 1,7 εκατ. δόσεις εμβολίων τον Ιούνιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top