Ντόναλντ Τραμπ: Παραμένει αποκλεισμένος από Facebook και Instagram

Αυτή είναι η ποινή για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων μετά τις εκλογές του 2020

Ο Ντόναλν Τραμπ εγκαταλείπει τον Λευκό Οίκο. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε ισχύ θα παραμείνει ο αποκλεισμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ από το Facebook και το Instagram, όπως ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα το Facebook. 

Η απόφαση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση μιας νέας ιστοσελίδας του Ντόναλντ Τραμπ, με την οποία κάνει κανονικά δημοσιεύσεις που μπορούν προς το παρόν να κοινοποιηθούν στο Facebook και το Instagram. 

Ντόναλντ Τραμπ: Λάνσαρε δικό του site κοινωνικής δικτύωσης χωρίς σχόλια!

Τα συγκεκριμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αποκλείσει τον Ντόναλντ Τραμπ ως χρήστη με αφορμή τις επιθέσεις οπαδών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Μετά από αυτή την απόφαση ο CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «ο κίνδυνος του να επιτρέψουμε στον Αμερικανό Πρόεδρο να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα μας αυτή την περίοδο είναι υπερβολικά μεγάλος». 

Σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση της επιτροπής, ο αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ παραμένει, καθώς αποτελεί ποινή για την διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με εκλογική απάτη, αλλά και το κάλεσμα σε οπαδούς του για να προβούν σε αξιόποινες πράξεις. Ωστόσο, αναμένεται πως κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει τους λογαρισμούς του στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τραμπ: Το Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε τέλος στη διαμάχη με τους επικριτές του

Ωστόσο, η επιτροπή αναφέρει πως το Facebook έδρασε παρατύπως στον τρόπο με τον οποίο επέβαλε τον αποκλεισμό του Τραμπ, και καλείται να επανεξετάσει τον τρόπο που πήρε αυτή την απόφαση. Αδιαμφησβήτητα, ο αποκλεισμός του Ντόναλντ Τραμπ από τις δύο μεγαλύτερες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως αποτελεί μια ιστορική απόφαση, η οποία «γεννά» ερωτήματα σχετικά με την λογοκρισία που μπορούν να επιβάλλουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top