Άγιο Φως: Με κατάνυξη και λαμπρότητα η αφή του στα Ιεροσόλυμα

Μεταφέρεται με ειδική πτήση στην Αθήνα 

Το ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα   

Σε κλίμα κατάνυξης και λαμπρότητας, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός

Ανάσταση: Πώς και πότε θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ναό της Αναστάσεως, για την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, το οποίο θα φτάσει στη χώρα μας το απόγευμα με ειδική πτήση.

Αφή Αγίου Φωτός Ιεροσόλυμα

Η αφή του  Αγίου Φωτός το 2019 στα Ιεροσόλυμα 

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ΄ εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας σε κάθε του χέρι αναμμένα 33 κεριά, όσα και τα χρόνια που έζησε ο  Χριστός και μετέδωσε το Άγιο Φως στους προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως», καθώς και το μήνυμα της Ανάστασης στην ανθρωπότητα. Στο Ναό της Αναστάσεως επιτράπηκε να εισέλθουν οι ιερείς, οι επίτροποι και οι πιστοί που έχουν εμβολιαστεί.

Άγιο Φως Ιεροσολυμα

Ο Ναός της Αναστάσεως μετά την αφή του Αγίου Φωτός το 2019 

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στη Μητρόπολη της Αθήνας 

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

Μετά την τελετή, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας, υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ενώ σε ειδικό φανάρι θα το μεταφέρει στην Αθήνα ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου. «Αποτελεί ύψιστη τιμή και ευλογία να παραλαμβάνεις το Άγιο Φως κατευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο και να το φέρνεις στην Πατρίδα» έγραψε στο Twitter ο Κώστας Βλάσης.

Το κυβερνητικό αεροσκάφος που θα μεταφέρει το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις 18:30 στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». «Η Πολιτεία έχει μεριμνήσει για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στην Αθήνα και από εκεί σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει σε ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών και σημειώνει ότι «το πράττει με την προσήκουσα ευλάβεια, ταπεινότητα και κατάνυξη».


Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Άγιο Φως δε θα φθάσει με τιμές αρχηγού κράτους στην Αθήνα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας, όπως διευκρίνισε η κυβέρνηση.     
 

Πάσχα: «Σεμνή» η φετινή τελετή άφιξης του Αγίου Φωτός λόγω πανδημίας

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top