Λετονία: Οκτώ νεκροί μετά από φωτιά σε «παράνομο» τουριστικό ξενώνα

Αδύνατον να αναγνωριστούν τα πτώματα

Στιγμιότυπα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στον ξενώνα στη Λετονία. Video Reuters

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν φρικτό θάνατο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε «παράνομο» τουριστικό ξενώνα στο κέντρο της Ρίγας, της πρωτεύουσας της Λετονίας, νωρίς σήμερα, με τον δήμαρχο της πόλης να δεσμεύεται ότι θα κλείσει τέτοιου είδους καταλύματα. 

Εκτός των οκτώ νεκρών, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν και 24 απεγκλωβίστηκαν από την πυρκαγιά που σημειώθηκε στον έκτο όροφο του κτιρίου, στο οποίο οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στις 04.43 π.μ. (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

φωτιά Λετονία

Σύμφωνα με την υπαρχηγό της λετονικής αστυνομίας τα πτώματα έχουν απανθρακωθεί σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατη η ταυτοποίηση της χώρας προέλευσής του και αναμένεται να διενεργηθούν τεστ DNA, αφού έχουν καταστραφεί και τα έγγραφά τους.

φωτιά παράνομο ξενοδοχείο Λετονία

Ο δήμαρχος Μάρτιν Στάκις δήλωσε ότι ο ξενώνας, που λειτουργούσε σε διαμέρισμα κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, χρησιμοποιούνταν κυρίως από ξένους. Ονομαζόταν «Japanese Style Centrum. Σε φωτογραφίες του χώρου που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα booking.com φαίνονται κρεβάτια να είναι στριμωγμένα σε στενές σοφίτες, ενώ σύμφωνα με λετονικά μέσα ενημέρωσης, κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι στον ξενώνα σύχναζαν άνθρωποι που έκαναν χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ. 

Σημειώνεται ότι αξιωματούχοι που θέλησαν να πραγματοποιήσουν τον Φεβρουάριο επιθεώρηση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν κατάφεραν να εισέλθουν στο κτίριο αφού δεν τους επετράπη η είσοδος. Οι αρχές είχαν αποφασίσει να κλείσουν τον ξενώνα, αλλά η φωτιά ξέσπασε πριν προλάβουν να θέσουν σε εφαρμογή την απόφασή τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top