Λονδίνο: Διάφανη πισίνα σε ύψος 35 μέτρων - Ενώνει δύο ουρανοξύστες

Είναι φτιαγμένη από ακρυλικό κι έχει θέα... σε όλη την πόλη

Η βαθύτερη πισίνα για καταδύσεις με βάθος 20 μέτρα βρίσκεται στην Πολωνία- βίντεο Reuters

Μοιάζει σαν όνειρο… μα είναι αλήθεια! Μια διάφανη πισίνα σε ύψος 35 μέτρων, που εκτείνεται στο δέκατο όροφο μεταξύ δύο ουρανοξυστών, τραβάει τα βλέμματα και κλέβει τις εντυπώσεις στο νότιο Λονδίνο. 

Η «Sky Pool» έχει μήκος 25 μέτρων, γεμίζει με 148.000 λίτρα νερού και είναι κατασκευασμένη από ακρυλικό. Εκτείνεται μεταξύ του δέκατου ορόφου των κτιρίων Legacy Embassy, ακριβώς δίπλα στην αμερικανική πρεσβεία. Κολυμπώντας κανείς σε αυτήν μπορεί να απολαμβάνει τη θέα έως τη Βουλή του Κοινοβουλίου, το London Eye και τον ορίζοντα της πόλης του Λονδίνου. Ωστόσο, οι τυχεροί θα είναι αποκλειστικά μέλη του Embassy Garden, του συγκροτήματος κτιρίων. Ενδεικτικά, οι τιμές για διαμερίσματα στο Embassy Gardens ξεκινούν από περίπου 748.000 ευρώ (650.000 £.)

Το σχέδιο για την κατασκευή της πισίνας ανακοινώθηκε το 2015 από τον Ιρλανδό προγραμματιστή Ballymore και απορρίφθηκε από ορισμένους εκείνη τη στιγμή, ως κόλπο διαφήμισης. Ωστόσο, το νέο «αξιοθέατο» του Λονδίνου θα ανοίξει επίσημα στις 19 Μαΐου, ενώ η ημέρα των εγκαινίων θα προβληθεί ζωντανά. Την ίδια μέρα, η συγχρονισμένη ομάδα κολύμβησης, Acrobatix, θα κάνει μια παράσταση στην ολοκαίνουργια πισίνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CGTN Europe (@cgtneurope)

«Μόλις κολυμπήσετε, μπορείτε να κοιτάξετε προς τα κάτω. Θα είναι σαν να πετάτε» ανέφερε ο Brian Eckersley, ένας από τους μηχανικούς της Sky Pool.

Το φιλόδοξο έργο ξεκίνησε σχεδόν 5.000 μίλια μακριά, από το Κολοράντο όπου κατασκευάστηκε. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Τέξας, πριν κάνει ένα ταξίδι τριών εβδομάδων στον Ατλαντικό προς την Ολλανδία και καταλήξει στο Λονδίνο.

Το Embassy Gardens από το EcoWorld Ballymore περιλαμβάνει 2.000 σπίτια και πολυτελή διαμερίσματα, καταστήματα, χώρους γραφείων, μπαρ, εστιατόρια και όμορφα διαμορφωμένους κήπους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top