Ινδονησία: Το πλήρωμα του υποβρυχίου που βυθίστηκε τραγουδά «αντίο»

Βίντεο με το προφητικό τραγούδι

Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο μέσα από το υποβρύχιο που βυθίστηκε στην Ινδονησία, με το πλήρωμα να τραγουδά το ινδονησιακό τραγούδι Sampai Jumpa, που μεταφράζεται ως «Αντίο».

Είναι οι στιγμές λίγο μετά την επιβίβαση στο υποβρύχιο, πριν από μερικές εβδομάδες και ήρθε στο φως λίγα 24ωρα αφότου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του και όλα του τα μέλη νεκρά.

υποβρύχιο Ινδονησία

Συντρίμμια του υποβρυχίου που βυθίστηκε στην Ινδονησία

Ανάμεσα στα μέλη του υποβρυχίου που φαίνονται στο βίντεο να τραγουδούν είναι και ο κυβερνήτης, Heri Oktavian. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι γύρω από έναν άνδρα που παίζει κιθάρα. 

Ινδονησία: Εξαφανίστηκε υποβρύχιο που συμμετείχε σε άσκηση

«Ακόμα κι αν δεν είμαι έτοιμος να μου λείψεις, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα, σου εύχομαι όλα τα καλά» λένε οι στίχοι του που τραγουδούν οι ναύτες.

Τότε κανείς δε γνώριζε την τραγωδία που θα ακολουθούσε και το τραγούδι τους πλέον μοιάζει προφητικό. 

Το μοιραίο υποβρύχιο εντοπίστηκε την Κυριακή (25.04.2021) στα ανοιχτά του Μπαλί, όπου βυθίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Βρέθηκε στο βυθό στη Θάλασσα του Μπαλί, σπασμένο σε τρία κομμάτια, σύμφωνα με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Γιούντο Μαργκόνο.

Βυθίστηκε υποβρύχιο Ινδονησία

Το υποβρύχιο που βυθίστηκε στην Ινδονησία έσπασε σε τρία σημεία

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του KRI Nanggala-402, η επαφή με το οποίο χάθηκε την περασμένη Τετάρτη. 

Ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού είπε ότι μια σάρωση του βυθού έδειξε ότι το υποβρύχιο βρίσκεται σε βάθος 850 μέτρων, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια επιβίωσής του. Το KRI Nanggala, το οποίο χάθηκε ενώ ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει μια τορπίλη στο πλαίσιο άσκησης, είναι σχεδιασμένο να αντέχει σε βάθος μέχρι και 500 μέτρων.

Οι διασώστες ανέφεραν το Σάββατο ότι είχαν βρει διάφορα αντικείμενα, όπως ένα κομμάτι από χαλάκι προσευχής και ένα μπουκάλι με λιπαντικό για το περισκόπιο, γεγονός που οδηγούσε στο συμπέρασμα ότι το υποβρύχιο είχε σπάσει στη μέση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top