ΗΠΑ: «Δε θέλουμε κλιμάκωση αλλά τήρηση του διεθνούς κανόνα δικαίου»

Τι λέει ο ο ύπατος πρόεδρος του παγκόσμιου ΑHEPA στο Star

Για τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδα- Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα απέναντι στην Ελλάδα μίλησε σε μια αποκλειστική συνέντευξη στον ανταποκριτή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις Ηνωμένες Πολιτείες,  Δημήτρη Σουλτογιάννη, ο ύπατος πρόεδρος του παγκόσμιου ΑHEPA, Γιώργος Χωριάτης.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Ερντογάν: Πότε θα γίνει η συνάντησή τους

«Κανείς δε θέλει καμία κλιμάκωση και κανενός τύπου στρατιωτική σύγκρουση, αλλά θέλουμε να καθίσουμε λογικά και να ακολουθήσουμε τον διεθνή κανόνα δίκαιου σε ό,τι αφορά στη θάλασσα, τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας» εξήγησε ο Γιώργος Χωριάτης.

 Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Δημήτρη Σουλτογιάννη στον ύπατο πρόεδρο του παγκόσμιου ΑHEPA, Γιώργο Χωριάτη

Σχετικά με την αποχώρηση Μπάιντεν από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, πριν αρχίσει να μιλάει ο Ερντογάν, σχολίασε: «Καταλαβαίνουμε την κατάσταση εκεί, παρόλα αυτά δεν μπορούμε να έχουμε δικτάτορες και τυράννους να συνεχίζουν να επιβάλλουν τη θέση τους».

Τζο Μπάιντεν: Θα αναγνωρίσει επίσημα τη γενοκτονία των Αρμενίων

Αναφορικά με την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ, ο ύπατος πρόεδρος του παγκόσμιου ΑHEPA, εκτίμησε ότι για τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις σημαίνει ότι η Τουρκία θα έχει γνώση. «Μία γνώση ότι πρέπει να ακολουθήσει το διεθνές δίκαιο και δεν είναι μόνο η Γενοκτονία των Αρμενίων, αλλά έχουμε την πρόθεση να ακολουθήσει για την Τουρκία και η ευρύτερη Γενοκτονία των χριστιανών, και όχι να αρνείται γεγονότα» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top