Εμβόλια Pfizer και Moderna: Tι ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

Αφορά στην αύξηση της παραγωγής τους

Συμφωνία για αγορά 1,8 δισεκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου Covid-19 ετοιμάζεται να κλείσει η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις Pfizer- BioNTech- βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του EMA (CHMP) ενέκρινε δύο σημαντικές συστάσεις για την αύξηση της παραγωγής της BioNTech / Pfizer και Moderna στην ΕΕ.

Εμβόλιο: Συμφωνία ΕΕ - Pfizer για 1,8 δις δόσεις - Επαρκούν για δύο χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο EMA ενέκρινε αύξηση του μεγέθους των παρτίδων και αύξηση της σχετικής διαδικασίας στον χώρο παρασκευής εμβολίων της Pfizer στο Puurs του Βελγίου. Με βάση την επισκόπηση των δεδομένων που υπέβαλε η BioNTech Manufacturing GmbH, εγκρίθηκε η αίτηση για αύξηση του μεγέθους παρτίδας του τελικού προϊόντος που κατασκευάστηκε στην τοποθεσία Puurs. Η απόφαση τoυ EMA επιβεβαιώνει ότι η εγκατάσταση Puurs είναι ικανή να παράγει σταθερά εμβόλια υψηλής ποιότητας και επιτρέπει στην Pfizer / BioNTech να αυξήσει τη διαδικασία παραγωγής.

Οι αλλαγές που περιγράφονται θα συμπεριληφθούν στις διαθέσιμες στο κοινό πληροφορίες για αυτό το εμβόλιο στον ιστότοπο του EMA.

Koυτιά με δόσεις εμβολίων της Moderna- φωτογραφία ΑΡ

Koυτιά με δόσεις εμβολίων της Moderna- φωτογραφία ΑΡ

Επιπλέον η Επιτροπή CHMP του ΕΜΑ συνέστησε την έγκριση μιας νέας γραμμής πλήρωσης στον τόπο κατασκευής τελικών προϊόντων της Moderna για την ΕΕ στο Rovi της Ισπανίας. Η νέα σειρά θα επιτρέψει αύξηση των δραστηριοτήτων πλήρωσης τελικού προϊόντος, ώστε να συγχρονιστεί με τη διαδικασία αύξησης της δραστικής ουσίας στον ιστότοπο παρασκευής δραστικών ουσιών (Lonza, Visp) που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα.

Εμβόλιο Covid-19: Iσχυρή προστασία 6 μήνες μετά τη β' δόση της Moderna

Ο EMA βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με όλους τους κατόχους άδειας κυκλοφορίας των εμβολίων COVID-19 καθώς επιδιώκουν να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα για την προμήθεια εμβολίων στην ΕΕ. Ο Οργανισμός παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές σχετικά με τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για την υποστήριξη και την επιτάχυνση των αιτήσεων για προσθήκη νέων ιστότοπων ή αύξηση της ικανότητας των υπαρχόντων ιστότοπων για την παραγωγή εμβολίων COVID-19 υψηλής ποιότητας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top