Γαλλία: Βρέθηκε η 8χρονη Μία - Η μητέρα της είχε σχεδιάσει την απαγωγή

Την είχαν απαγάγει τέσσερις άνδρες

αστυνομία

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της οκτάχρονης Μία, την οποία απήγαγαν τέσσερις άνδρες από το σπίτι της της γιαγιάς της στο χωριό Λε Πουγιέρ της Γαλλίας.

Μετά από έξι ημέρες ερευνών, το κορίτσι εντοπίστηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Ελβετία και είναι καλά στην υγεία του. Όπως αποδείχτηκε, την απαγωγή είχε σχεδιάσει η μητέρα της, από την οποία και αφαιρέθηκε η επιμέλεια της οκτάχρονης.

Πώς έγινε η απαγωγή

Την προηγούμενη Τρίτη, τρεις άνδρες που ισχυρίστηκαν πως είναι από την υπηρεσία προστασίας του παιδιού, παρουσιάστηκαν στο σπίτι της γιαγιάς της Μία, λέγοντας πως η μικρή έπρεπε να παραβρεθεί μαζί με τη μητέρα της σε ένα ραντεβού στην εκπαιδευτική υπηρεσία.

Στη μητέρα της Μία έχει απαγορευτεί να βλέπει το παιδί από τον Ιανουάριο. Η 28χρονη θεωρείται επικίνδυνη για τη μικρή, καθώς πιστεύει σε θεωρίες συνομωσίας και τον Δεκέμβριο επιχείρησε να βγάλει το παιδί από το σχολείο. Όπως δήλωνε επιθυμία της ήταν να ζήσει μαζί με την κόρη της στο «περιθώριο της κοινωνίας».

Μέχρι στιγμής, έχουν παρουσιαστεί ενώπιον του εισαγγελέα πέντε άνδρες που έδρασαν με αποφασιστικό τρόπο. Τέσσερις έχουν παραδεχτεί πως πήραν μέρος στο σχέδιο απαγωγής της Μία.

Ο πέμπτος που τώρα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα, δεν πήρε μέρος στην απαγωγή, αλλά αναγνώρισε πως συμμετείχε στην προετοιμασία. Παρέμεινε σε επαφή με τους απαγωγείς καθ΄ολη τη διάρκεια της επιχείρησης. Πρόκειται για μια απαγωγή που είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά και την είχαν ονομάσει επιχείρηση «Λίμα», σαν να επρόκειτο για μια στρατιωτική επιχείρηση.

Πού εντοπίστηκε η Μία

Η οκτάχρονη Μία βρέθηκε, όπως και η μητέρα της, στην πόλη Σεν Κρουά σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο που λειτουργούσε κάποτε ως εργοστάσιο, στο οποίο έχουν κατασκηνώσει διάφορα άτομα.

Στη δικαστική αρχή προστασίας νέων ανατέθηκε να πάει να την πάρει από την Ελβετία και να την παραδώσει στη γιαγιά της. Η μητέρα τελεί υπό κράτηση από τις αρχές της Ελβετίας.

«Αφού η Μία και η Λόλα (η μητέρα της μικρής) είναι καλά στην υγεία τους, αυτό δεν είναι έκπληξη γιατί πίστευα πως είναι καλά στην υγεία τους, τώρα ξεκινούν τα προβλήματα γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη» είπε ο παππούς της Μία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top