Το Παλάτι του Ερντογάν είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το Μπάκιγχαμ

Ο Τούρκος πρόεδρος ζει μέσα στη χλιδή την ώρα που ο λαός πεινάει

Στο απίστευτης χλιδής «Λευκό Σαράι», το παλάτι του Ερντογάν στην Άγκυρα, έγινε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Μέσα στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν - Κόστισε 530 εκατ. ευρώ!

Με την οικονομία της Τουρκίας να κατρακυλά κάθε μέρα όλο και περισσότερο, τα έξοδα για τη συντήρηση του λευκού Σαράι του Ερντογαν φαντάζουν όλο και πιο προκλητικά. Το Παλάτι στοιχίζει στους εξαθλιωμένους Τούρκους φορολογουμένους 1.1 εκ ευρώ την ημέρα.

παλάτι Ερντογάν

Σαράι Ερντογάν

Το αυτοκρατορικό παλάτι μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι και θεωρείται το μεγαλύτερο παλάτι που χτίστηκε στον κόσμο τα τελευταία 100 χρόνια. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του:

  • Είναι 30 φορές μεγαλύτερο από τον Λευκό Οίκο, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ και 12 φορές μεγαλύτερο από το Κρεμλίνο
  • Διαθέτει 1150 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων 1024 γραφείων
  • Η κατασκευή τους στοίχισε επισήμως 330 εκ δολάρια.
  • Διαθέτει πίνακες, φωτογραφίες, καλλιγραφίες και έπιπλα αντίκες που είχαν συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια οι τούρκοι Πρόεδροι
  • Λειτουργεί κάτω από αυστηρή ασφάλεια 
  • Έχει εργαστήρια που δοκιμάζουν το φαγητό του Προέδρου...
  • Είναι χτισμένο σε μια τεράστια έκταση 300.000 τ.μ.
  • Περιλαμβάνει κήπους, λίμνες, ιαματικές πηγές και σιντριβάνια
  • Για να χτιστεί αποψιλώθηκε ένα ολόκληρο δάσος

Με αυτό το παλάτι ο Ερντογάν έβαλε τέλος σε μία παράδοση 91 ετών που ήθελε τον πρόεδρο της χώρας να κατοικεί στο Μέγαρο Τσανκαγιά.

μέγαρο Ερντογάν

Ερντογάν Λευκό Παλάτι

Τουρκία: Εξαθλιωμένοι οι πολίτες – «Αργοπεθαίνουν» τα δικαιώματα των γυναικών

Έξω από το χρυσό παλάτι του Ερντογάν η κάμερα του Star κατέγραψε τη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να γεμίσουν τα καλάθια τους. Και όλα αυτά όταν οι γυναίκες φωνάζουν ότι η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. 

Η εικόνα της Κωνσταντινούπολης ξενίζει τους τουρίστες. Οι γυναίκες, ειδικά μετά την αποχώρηση της χώρας από τη σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, δεν έχουν δικαιώματα. Οι δολοφονίες έχουν τριπλασιαστεί και η  ενδοοικογενειακή βία τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο. Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που θέλουν να κερδίσουν αυτό τον πόλεμο. 

Έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης δίνει το 14% των Τούρκων που σύμφωνα με έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας ζει κάτω από το εθνικό όριο της φτώχειας, το οποίο βρίσκεται στα 4 ευρώ την ημέρα. Αγοράζουν λάδι με το ποτήρι και πελτέ με την κουταλιά.

Οι ντομάτες και το ψωμί λείπουν πια από τα τραπέζια των νοικοκυριών. Θεωρούνται είδη πολυτελείας καθώς οι τιμές τους αυξάνονται καθημερινά.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ερντογάν χάνει την αξιοπιστία της παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού που προσπαθεί να κάνει μοιράζοντας δωρεάν κρεμμύδια και πατάτες.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top