Μέσα στο «Λευκό Παλάτι» του Ερντογάν - Κόστισε 530 εκατ. ευρώ!

Μόνο τα χαλιά αξίζουν εννέα εκατομμύρια ευρώ

Δείτε πλάνα από το δείπνο που παρέθεσε ο Ταγίπ Ερντογάν προς τιμήν του Αλέξη Τσίπρα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ονειρεύεται να γίνει ο Σουλτάνος της Τουρκίας, όμως τι Σουλτάνος θα ήταν χωρίς το δικό του παλάτι; Και τι παλάτι; Τύφλα να’ χει ο Λευκός Οίκος, το Ταζ Μαχάλ και οι Βερσαλλίες μαζί. 

Εικόνα από το εσωτερικό του παλατιού του Ερντογάν

Το «Λευκό Σαράι» του Ερντογάν ξεπερνά σε χλιδή και τα πιο ευφάνταστα παλάτια, σύγχρονα και ιστορικά, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην… «τσιγκουνεύεται» καθόλου τα χρήματα του τουρκικού λαού για την κατασκευή της προεδρικής του κατοικίας. 

Μόνο τα χαλιά που έχουν στρωθεί αξίζουν εννέα εκατομμύρια ευρώ

Στο 40.000 τ.μ. παλάτι τους ο Ερντογάν και η Εμινέ απολαμβάνουν μια πολυτελέστατη ζωή. Διαθέτει 1.150 δωμάτια και γραφεία, από τα οποία τα 250 είναι για την αποκλειστική χρήση του προέδρου και της οικογένειάς του. 

Τα ακριβά μάρμαρα στα δάπεδα και στις σκάλες δίνουν μια ακόμα πινελιά χλιδής

Μαρμάρινα δάπεδα, χρυσοποίκιλτες σκάλες και διακοσμητικά, μεταξένιες κουρτίνες, πολυέλαιοι και πορσελάνες μεταφέρουν τον επισκέπτη στην εποχή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. 

Λέγεται ότι μόνο τα χαλιά που πατάει ο Ερντογάν κοστίζουν εννέα εκατομμύρια ευρώ, ενώ κάθε ποτήρι που χρησιμοποιεί αγγίζει τα 265 ευρώ. 

Από τα 1.000 δωμάτια που διαθέτει, τα 250 είναι αποκλειστικά για χρήση από τα μέλη της οικογένειας Ερντογάν. 

Και η προκλητική χλιδή δε σταματά εδώ. Ένα ρολό ταπετσαρίας που χρησιμοποιήθηκε για την προεδρική κρεβατοκάμαρα λέγεται ότι άγγιξε τα 2.100 ευρώ, η τραπεζαρία τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μία μόνο πόρτα στοίχισε στον τουρκικό λαό 6,5 εκατομμύρια ευρώ. 

Για να φτιαχτεί ο κήπος του παλατιού αποψιλώθηκε δασική έκταση 300.000 τ.μ.

Φυσικά όπως κάθε παλάτι, διαθέτει ιαματικές πηγές, πισίνες, τουρκικά ατμόλουτρα, με τον λογαριασμό το χειμώνα για τη χρήση τους να φτάνει τις 531.000 ευρώ. 

Τα μέτρα ασφαλείας για όποιον μπαίνει στο παλάτι είναι δρακόντεια.

Το γραφείο του Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάστηκε έτσι, ώστε να μην μπορεί να ακούει κανείς από αυτούς που περνούν απ’ έξω τις συνομιλίες του. Ενώ ο Τούρκος προέδρος ζήτησε και του έφτιαξαν καταφύγιο σε περίπτωση επίθεσης με χημικά, βιολογικά και πυρηνικά όπλα. 

Η κατασκευή του Λευκού Παλατιού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Επίσης, για να δημιουργηθούν οι τεράστιοι κήποι με τις λίμνες και τα σιντριβάνια, αποψιλώθηκε μια έκταση περίπου 300.000 τ.μ, καταστρέφοντας ένα ολόκληρο δάσος. 

Ένα ποτήρι που χρησιμοποιεί ο Ερντογάν κοστίζει 265 ευρώ.

Η κατασκευή του παλατιού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, αλλά και από απλούς πολίτες, καθώς το κόστος κατασκευής του ξεπέρασε τα 530 εκατ. ευρώ, ενώ έσπασε και μια παράδοση 91 ετών, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος μετακόμισε στα περίχωρα της Άγκυρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top