Δένδιας - Τσαβούσογλου: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση

Θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας - Τουρκίας

To ρεπορτάζ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων του Star για τη συναντηση Δένδια - Ερντογάν  

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντησση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην  Άγκυρα. Είχε προηγηθεί η συνάντησή  του με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν. 

Η κατ' ιδίαν συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου κράτησε 1.30 ώρα,  που ξεπερνά κατά πολυ τον συνηθηκε χρόνο σε τετ - α τετ μεταξύ υπουργών, ενώ ακολούθησαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των δύο αντιπροωπειών.  

Δένδιας Τσαβούσογλου συναντηση Άγκυρα

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου μπροστά στις σημαίες Ελλάδας και Τουρκίας στην Άγκυρα   

Δένδιας Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας στη συνάντηση  με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο της Άγκυρας  

Δένδιας – Ερντογάν: Το μήνυμα από τον Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο

Η συνάντηση ξεκίνησε τις 16:30, όπως είχε προγραμματιστεί, στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα του Προεδρικού Μεγάρου της Τουρκίας. 

Δένδιας Τσαβούσογλου Άγκυρα

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου στη συναντηση στην Άγκυρα 

Κατά την έναρξη της επίσκεψής μου στην Άγκυρα έγινα δεκτός από τον Πρόεδρο της Τουρκίας R.T.Erdogan - Starting my visit in #Ankara, I was received by Turkish President @RTErdogan. pic.twitter.com/Zkhqh18JZV

 

Οι δύο πλευρές αναμενόταν να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμενόταν να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς εξελίξεις με έμφαση στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού-προσφυγικού, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στην Λιβύη και τη Συρία. Περαιτέρω, αναμένεται να συζητήσουν το Κυπριακό ενόψει της προσεχούς άτυπης πενταμερούς διάσκεψης, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη.

Τσαβούσογλου πριν την επίσκεψη Δένδια: Θα συζητήσουμε όλες τις διαφορές

Μετά το πέρας της συνάντησης, ακολουθούν οι κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Άγκυρα θα ολοκληρωθεί το βράδυ με την παράθεση προς τιμή του, από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δείπνου καταλύσεως της νηστείας «ιφτάρ», λόγω της έναρξης του ραμαζανιού.

Τον κ. Δένδια συνοδεύουν στην 'Αγκυρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, καθώς και η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top