Εμβόλιο AstraZeneca: Μεγαλύτερη προστασία στους ηλικιωμένους από τη Pfizer

Δημιουργεί απόκριση Τ-κυττάρων - Τι έδειξε βρετανική έρευνα

Δείτε το ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca (8/4)

Νέα στοιχεία για το εμβόλιο της AstraZeneca φέρνουν στο φως Βρετανοί ερευνητές. Όπως προέκυψε από την έρευνά τους, το εν λόγω εμβόλιο προκαλεί ισχυρότερη απόκριση Τ-κυττάρων σε ηλικιωμένους από ότι το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech.

Πιο συγκεκριμένα, το εμβόλιο της AstraZeneca δημιουργεί μια μεγάλη απόκριση προστατευτικών αντισωμάτων κατά του κορωνοϊου σε άτομα 80 και άνω. 

ΕΜΑ: Συνεχίζεται η παρακολούθηση ασφαλείας του εμβολίου της AstraZeneca

Η πρώτη μελέτη που εξέτασε τη συγκριτική απόδοση των δύο εμβολίων που χρησιμοποιήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες, δείχνει ότι το 93% των ανθρώπων αναπτύσσει αντισώματα κατά της πρωτεΐνης ακίδων κατά πέντε έως έξι εβδομάδες μετά από μία μόνο δόση του εμβολίου της Pfizer και 87% μετά από μία δόση της AstraZeneca.

Ωστόσο βρήκαν μια διαφορά όσον αφορά στην κυτταρική απόκριση που προκαλείται από τα εμβόλια. Αυτή είναι η δημιουργία Τ-κυττάρων που βοηθούν στην καταπολέμηση του ιού.

AstraZeneca: Σταματά οριστικά τη χορήγηση του εμβολίου η Δανία

Το εμβόλιο της AstraZeneca είχε μεγαλύτερη επίδραση, με το 31% των ανθρώπων να αναπτύσσουν Τ-κύτταρα κατά της πρωτεΐνης των ακίδων σε σύγκριση με το 12% αυτών που είχαν το εμβόλιο της Pfizer. Οι άνθρωποι που είχαν κάνει τη δόση της AstraZeneca, είχαν επίσης ισχυρότερη κυτταρική απόκριση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top