ΗΠΑ: Τα στρατεύματα αποχωρούν από το Αφγανιστάν ανακοίνωσε ο Μπλίνκεν

«Είναι καιρός οι δυνάμεις μας να επιστρέψουν στο σπίτι»

Έχει έρθει η ώρα για να επιστρέψουν στις χώρες τους τα στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν και οι ΗΠΑ θα εργασθούν με τους συμμάχους τους για μια συντονισμένη αποχώρηση από τη χώρα αυτή, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, πριν από την έναρξη μιας σημαντικής συνεδρίασης στην έδρα του ΝΑΤΟ.

ΗΠΑ: Το σχέδιο Μπάιντεν για την πάταξη της ένοπλης βίας - «Είναι επιδημία»

«Επιτύχαμε τους στόχους που είχαμε καθορίσει. Και τώρα είναι καιρός οι δυνάμεις μας να επιστρέψουν στο σπίτι. Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μιλήσει για το ζήτημα αυτό σε μερικές ώρες στις ΗΠΑ. Και εγώ βρίσκομαι εδώ για να εργαστώ σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπλίνκεν κατά την άφιξή του στην έδρα του ΝΑΤΟ για μια σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης με τους ομολόγους του και τους υπουργούς Άμυνας των 30 χωρών μελών της συμμαχίας.

Τα περίπου 7.000 μέλη των μη αμερικανικών δυνάμεων, κυρίως από χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά και από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Γεωργία, υπερβαίνουν τους 2.500 Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, ωστόσο εξακολουθούν να βασίζονται στην αμερικανική αεροπορική υποστήριξη, σχεδιασμό και ηγεσία για την εκπαιδευτική αποστολή τους.

«Χαστούκι» των ΗΠΑ στην Τουρκία: Εξειδίκευσε τις κυρώσεις για τους S-400

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν τα σχέδιά τους αργότερα σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Υψηλόβαθμος διπλωμάτης του ΝΑΤΟ είπε στο Reuters πως κανένας σύμμαχος δεν αναμένεται να αντιταχθεί στην επίσημη ανακοίνωση του προέδρου Μπάιντεν, που αναμένεται αργότερα σήμερα, για την πλήρη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων έως την 11η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top