Ουκρανία: Βαθιά ανησυχία Μπορέλ - Μπλίνκεν για τη ρωσική επιθετικότητα

Για ποια θέματα συζήτησαν οι δύο άνδρες στις Βρυξέλλες

Ουκρανός στρατιώτης

Τη βαθιά ανησυχία τους για τη μεγάλη συνεχιζόμενη συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας και στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, εξέφρασαν ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για Εξωτερικές Υποθέσεις και Πολιτική Ασφάλειας, Ζοζέπ Mπορέλ, και ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν, οι οποίοι συνομίλησαν το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την επίσκεψη του δεύτερου στις Βρυξέλλες.

Στόλτενμπεργκ: Ανησυχία για τις κινήσεις της Ρωσίας κοντά στην Ουκρανία

Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει το Κρεμλίνο ότι αψηφά το αίτημά της για συνομιλίες μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών σχετικά με την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορά της. Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία ήταν το βασικό θέμα συζήτησης Μπορέλ - Μπλίνκεν, αλλά οι δύο συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για τη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη κρίση στην Αιθιοπία. 

Και οι δύο αναφέρθηκαν στην κατάσταση στο Ιράν και στην κατάσταση των τρεχουσών συζητήσεων για την επαναφορά του Κοινού ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης (ΚΟΣΔ) σε πλήρη εφαρμογή.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος και ο Υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για αυτές και άλλες προτεραιότητες και προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι ο ο Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν θα συμμετάσχει σήμερα σε συνεδρίαση του βορειοατλαντικού συμβουλίου του ΝΑΤΟ, το οποίο θα εξετάσει το θέμα της ρωσικής επιθετικότητας προς την Ουκρανία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top