Φωτιά σε βρεφoνηπιακό σταθμό - Νεκρά 20 παιδιά στον Νίγηρα

Τυλίχθηκαν στις φλόγες 21 σχολικά κτίρια, φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά

σχολείο Νιγηρία

Τουλάχιστον είκοσι παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν πήραν φωτιά σχολικά κτίρια με ψάθινες στέγες στη Νιαμέι στον Νίγηρα, ανακοίνωσε ο διοικητής του πυροσβεστικού σώματος του Νίγηρα μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, χθες το βράδυ. 

Σύμφωνα με τον Σίντι Μοχάμεντ, τουλάχιστον 21 σχολικά κτίρια φτιαγμένα από εύφλεκτα υλικά πήραν φωτιά και περίπου είκοσι μαθητές παγιδεύτηκαν στις φλόγες. Οι πυροσβέστες επενέβησαν γρήγορα, η φωτιά κατασβέστηκε, αλλά η θερμική ισχύς της πυρκαγιάς ήταν τεράστια, επεκτάθηκε σε πολλά κτίρια και τα παιδιά δεν μπόρεσαν να βγουν έγκαιρα, πρόσθεσε ο διοικητής.

Ρωσία: Μεγάλη φωτιά σε ιστορικό εργοστάσιο - Νεκρός ένας πυροσβέστης

Τα παιδιά βρίσκονταν στην τάξη, όταν ξέσπασε η φωτιά γύρω στις 16:00 τοπική ώρα (στις 18:00 ώρα Ελλάδας), από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια.

Ο πρωθυπουργός του Νίγηρα, Ουχουμουντού Μαχαμαντού, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Παιδείας, μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, στη συνοικία Πεΐ-Μπα, στην περιφέρεια του δυτικού τμήματος της πρωτεύουσας, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους γονείς.

Φωτιά σε σχολείο στον Νίγηρα: Δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου - Εγκλωβίστηκαν οι μικρότεροι μαθητές

Στον Νίγηρα – μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο –, για να αντιμετωπίσουν την ανεπάρκεια σχολικών κτιρίων οι αρχές κατασκευάζουν υπόστεγα με ψάθινες στέγες για να γίνονται μαθήματα, ακόμα και με τα παιδιά καθισμένα στο έδαφος. Οι πυρκαγιές σε αυτού του είδους τους χώρους, κατασκευασμένους με εξαιρετικά εύφλεκτα υλικά, είναι συχνές, όμως σπάνια υπάρχουν θύματα.

Καθώς δεν υπήρχαν έξοδοι κινδύνου στον χώρο όπου λειτουργεί σχολείο και βρεφονηπιακός σταθμός, πολλοί μαθητές παγιδεύτηκαν και αναγκάστηκαν να σκαρφαλώσουν σε ένα τοιχίο για να βγουν. Αυτά που δεν κατάφεραν να βγουν ήταν τα μικρότερα παιδιά, στον βρεφονηπιακό σταθμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top