ΗΠΑ - Τουρκία: Γιατί ο Μπάιντεν αρνείται την επικοινωνία με τον Ερντογάν

 «Εγκαταλείψτε τους S-400»

Ο Μπάιντεν αρνείται την επικοινωνία με τον Ερντογάν εάν η Τουρκία δεν εγκαταλείψει τους S-400. Ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη.

Παρά την τηλεφωνική επικοινωνία των υπουργών Αμύνης Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είναι διατεθειμένος να επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο η Άγκυρα συνεχίζει να έχει στην κατοχή της το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Λέσβος: Η στιγμή που τουρκική ακταιωρός παρενοχλεί σκάφος του Λιμενικού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Star στην Ουάσιγκτον, Δημήτρη Σουλτογιάννη, το χθεσινό τηλεφώνημα του Αμερικανού ΥΠΕΘΑ Λόιντ Τζείμς Όστιν με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Παναγιωτόπουλο επιβεβαίωσε τις εξαιρετικές σχέσεις Αθήνας Ουάσιγκτον, καθώς και την επέκταση της ναυτικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ.

Μανάτος στο Star: Ο Μπάιντεν ξέρει τον Ερντογάν - Θα προστατέψει την Ελλάδα

Το σημερινό τηλεφώνημα Λοίντ με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ επιβεβαίωσε τις τεταμένες σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, την οποία και καλεί να εγκαταλείψει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400. Σύμφωνα με πηγή του Star στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, ο Αμερικανός Υπουργός ξεκαθάρισε στον Ακάρ ότι αυτό είναι μια σημαντική προϋπόθεση για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών. 

Μπορεί, μεν, ο πάγος μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ να «έσπασε» σε επίπεδο υπουργών με την πρώτη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τζό Μπάιντεν, όμως, φαίνεται πως δεν είναι προς το παρόν, τουλάχιστον, διατεθειμένος να επικοινωνήσει με τον Ερντογάν στον οποίο έχει πρόσφατα δώσει δύο κόκκινες κάρτες:

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top