Μανάτος στο Star: Ο Μπάιντεν ξέρει τον Ερντογάν - Θα προστατέψει την Ελλάδα

Ο Ελληνοαμερικανός λομπίστας μίλησε αποκλειστικά στον Δημήτρη Σουλτογιάννη

Ο Έλληνας λομπίστας Μάικ Μανάτος μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον Δημήτρη Σουλτογιάννη για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η δυναμική επιστροφή των ΗΠΑ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δείχνει να αλλάζει τις ισορροπίες στο γεωπολιτικό παιχνίδι. Διεθνολόγοι εκτιμούν ότι η επίδειξη ισχύος που πέτυχε η Ελλάδα με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και το τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Μπάιντεν, ανέδειξαν την χώρα μας ως τον ισχυρό παίκτη της περιοχής και περιθωριοποίησαν την Τουρκία

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικοινωνία Μπάιντεν – Μητσοτάκη

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το ελληνοαμερικανικό λόμπι ανεβάζει στροφές. Ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο Μάικ Μανάτος, μίλησε αποκλειστικά στο Star και τον ανταποκριτή Δημήτρη Σουλτογιάννη για το πώς θα τοποθετηθεί ο αμερικανικός παράγοντας απέναντι στην Τουρκία.

Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις ενοχλούν την Τουρκία

Ο Μάικ, στον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος απευθύνεται με το μικρό του όνομα, δεν είναι ο οποιοσδήποτε. Είναι ο ομογενής Μάικ Μανάτος, ένας από τους ισχυρότερους Ελληνοαμερικανούς λομπίστες με περιουσία που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια δολάρια.

Στα εθνικά μας θέματα, ο πρόεδρος είχε μια εξαιρετική συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αλλά δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τον Ερντογάν. Όπως είπε ο κ. Μανάτος, ο πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει τον Ερντογάν πάρα πολύ καιρό κι έχει συνεργαστεί μαζί του ιδιαίτερα σε αυτά τα θέματα.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν γνωρίζει τον Ερντογάν πάρα πολύ καιρό κι έχει συνεργαστεί μαζί του ιδιαίτερα στα εθνικά θέματα. Ξέρει με ποιον έχει να κάνει και τώρα ψάχνει να βρει τρόπο να εξισορροπήσει τις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις, έτσι ώστε να πιέσει την Τουρκία να πράξει το σωστό τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στον υπόλοιπο κόσμο»  

Ο κ. Μανάτος επεσήμανε επίσης ότι Μπάιντεν και Μητσοτάκης δε θα επαναπαυτούν και θα αδράξουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν την σχέση περαιτέρω.

«Αυτή είναι τεράστια ευκαιρία να διευρυνθούν οι ελληνοαμερικάνικες σχέσεις, αλλά καλύτερα να αναγνωριστεί η Ελλάδα ως ο τεράστιος πυλώνας δημοκρατικής σταθερότητας σε μια πολύ ασταθή περιοχή»

Τζο Μπάιντεν: Οι στενές σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο

Εκτός από τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος Μπάιντεν κάλεσε και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον. 

Όπως τόνισε ο κ. Μανάτος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει μια πολύ στενή σχέση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. «Πριν χρόνια μας είχε εκμυστηρευτεί προσωπικά και τώρα πλέον δημόσια στην γιορτή του Λευκού Οίκου για την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης, ότι ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ένας από τους δύο ‘αγίους’ που έχει γνωρίσει στη ζωή του», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φιλία της οικογένειας Μανάτος - Μπάιντεν κρατά πολλά χρόνια. Ο παππούς του Μάικ Μανάτος ήταν ο πρώτος Έλληνας που εργάστηκε στον Λευκό Οίκο επί προεδρίας Κένεντι ως σύμβουλος για τα ελληνικά θέματα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top