Ταϊβάν: Εκτροχιασμός τρένου μέσα σε τούνελ – Τουλάχιστον 51 νεκροί

Μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των επιβατών

Ένας επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε μέσα σε τούνελ στο ανατολικό τμήμα της Ταϊβάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 51 άνθρωποι. Ακόμα 146 από τους 500 επιβάτες μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. 

Ο συρμός κατευθυνόταν στην πόλη Τάιτουνγκ κι εκτροχιάστηκε μέσα σε σήραγγα στα βόρεια της πόλης Χουάλιεν. 

Εκτροχιασμός τρένου στην Ταϊβάν

Σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων CNA, αυτοκίνητο, που δεν είχε σταθμεύσει σωστά, φαίνεται ότι κύλησε στις σιδηροτροχιές. Το πυροσβεστικό σώμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφικό στιγμιότυπο που εικονίζει τα διαλυμένα συντρίμμια του οχήματος πλάι σε τμήμα του εκτροχιασμένου συρμού.

 

 

Κάποια από τα βαγόνια προσέκρουσαν στα τοιχώματα της σήραγγας και ακολούθησαν σκηνές πανικού. 

Κόσμος ούρλιαζε μέσα στα βαγόνια, προσπαθώντας να απεγκλωβιστούν και να βγουν από το τούνελ, ενώ αρκετοί από τους επιβάτες σκοτώθηκαν ακαριαία. 

Τα σωστικά συνεργεία έφτασαν αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος και διαπίστωσαν ότι δεκάδες άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους. 

Περίπου 80 ως 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα τέσσερα πρώτα βαγόνια, ενώ τα βαγόνια από το πέμπτο ως και το όγδοο έχουν «παραμορφωθεί» και είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό τους.

Το σημείο που εκτροχιάστηκε το τρένο στην Ταϊβάν

Η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τα σωστικά συνεργεία να δυσκολεύονται να προχωρήσουν στον απεγκλωβισμό επιβατών κάποιων βαγονιών που έχουν παραμορφωθεί, σύμφωνα με τις αρχές.

Στο τρένο επέβαιναν περίπου 350 άνθρωποι. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε την πρώτη ημέρα εορταστικού τριημέρου στην Ταϊβάν.

 

 

Οι ορεινές ανατολικές ακτές της νήσου αποτελούν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Αυτό είναι το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες. Το 2018, δεκαοκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 175 τραυματίστηκαν όταν επιβατικός συρμός εκτροχιάστηκε στη βορειοανατολική Ταϊβάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top