Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου

Ο 56χρονος Πετρ Κέλνερ ήταν ο ιδρυτής του ομίλου PPF

Πετρ Κελνερ twitter

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Τσεχία αλλά και τον διεθνή επιχειρηματικό κόσμο η είδηση του θανάτου του Πετρ Κέλνερ, του διασεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη του ομίλου PPF.  

Ο πιο πλούσιος άνθρωπος στην Τσεχία φαίνεται πως έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη στα βουνά της Αλάσκα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Μέσα στο ελικόπτερο βρίσκονταν ακόμα πέντε άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο ένας επιβίωσε και νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. 

Την είδηση γνωστοποίησε η εταιρεία PPF: «Ανακοινώνουμε με μεγάλη θλίψη ότι στις 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκα σκοτώθηκε ο ιδρυτής και μεγαλομέτοχος του PPF, Πετρ Κέλνερ» .  

Ο 56χρονος Κέλνερ ηγείτο της Τσεχικής οικονομίας και όχι μόνο. Σύμφωνα με το Forbes, η αξία του υπολογιζόταν στα 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια και ήταν ο 88ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.  

Ο όμιλος PPF ασχολείται με τις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ είχε επενδύσεις και στον ελληνικό χώρο.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top