Τον Ιούνιο θα είναι έτοιμο το ψηφιακό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις

Το ΕΚ ενέκρινε επιταχυνμένη διαδικασία για τη διαπραγμάτευση και έγκριση

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε ολόκληρο τον κόσμο/ AP

Με 468 ψήφους υπέρ, 203 κατά και 16 αποχές, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκριναν τη χρήση της επείγουσας διαδικασίας του άρθρου 163 του Κανονισμού του ΕΚ για τον ταχύτερο κοινοβουλευτικό έλεγχο των προτάσεων της Κομισιόν σε σχέση με τον ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό.

Κομισιόν: Πρέπει να τηρηθούν προς το παρόν οι περιορισμοί στα ταξίδια

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την εντολή του για τις σχετικές διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο, η οποία, όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση, μπορεί να περιλαμβάνει τροποποιήσεις για την πρόταση της Κομισιόν, κατά την επόμενη σύνοδο ολομέλειας (26-29 Απριλίου).

«Η επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών ως αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή μπορεί να ζητήσει την επιστροφή του φακέλου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συνομιλίες», αναφέρεται. 

Κορωνοϊός: Βαριά πρόστιμα για τουρίστες αν ταξιδέψουν εκτός Βρετανίας

Το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των συννομοθετών θα πρέπει να εγκριθεί τόσο από το Κοινοβούλιο όσο και από το Συμβούλιο.
Την ίδια ώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να δώσει αντίστοιχη εντολή γρήγορης τεχνικής προετοιμασίας στο Συμβούλιο των κρατών μελών, μέσω της δήλωσης που θα υιοθετήσουν οι 27.

Υπενθυμίζεται, ότι τα κράτη μέλη ενέθεσαν ήδη σε ad hoc ομάδα εργασίας τη νομική και τεχνική επεξεργασία της πρότασης της Κομισιόν. Ο στόχος για τους συννομοθέτες, εκτός απροόπτου, παραμένει ο Ιούνιος.

Του Θάνου Αθανασίoυ, Βρυξέλλες 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top