Κορωνοϊός: Τον Αύγουστο ξεκινά ο εμβολιασμός των παιδιών στη Μ. Βρετανία

Τι αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «The Telegraph»

Eνός λεπτού σιγή στη Βρετανία για τα θύματα της πανδημίας- ΑΡvideohub

Τα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αρχίσουν να εμβολιάζονται για τον κορωνοϊό από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον προκαταρκτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευσα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph».

Εμβόλιο AstraZeneca: Ξαναρχίζουν οι εμβολιασμοί- Εμβολιάζεται και ο Τζόνσον

Το χρονοδιάγραμμα αυτό σημαίνει ότι η εκστρατεία ανοσοποίησης των παιδιών θα ξεκινήσει αρκετούς μήνες νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν μέχρι εδώ, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλέστηκε δύο πηγές που συμμετέχουν στην κατάρτιση του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Μ.Βρετανία: Επιστρέφουν στην κανονικότητα έως τα τέλη Ιουνίου

Πάντως, η κυβέρνηση θα αναμείνει τα ευρήματα της μελέτης του εμβολιασμού παιδιών την οποία διεξάγει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με το προϊόν που ανέπτυξε μαζί με την βρετανοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία AstraZeneca, προτού λάβει την οριστική της απόφαση για την έναρξη της διαδικασίας ανοσοποίησης των παιδιών.

Βρετανία: Πάνω από 20 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί!

Το δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει ότι τα αποτελέσματα δοκιμής της ασφάλειας του εμβολίου σε ομάδα 300 εθελοντών και εθελοντριών ηλικίας μεταξύ 6 και 17 ετών αναμένεται να είναι διαθέσιμα σύντομα, ενώ τα τελικά συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος θα είναι διαθέσιμα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν είχε ανακοινώσει κάποια ημερομηνία αποπεράτωσης της μελέτης του όταν άρχισε, τον περασμένο μήνα.

Το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένο Βασίλειο και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top