Τηλεδιάσκεψη Μισέλ, Ερντογάν, Φον Ντερ Λάιεν για ανατολική Μεσόγειο

«Η υλοποίηση μιας θετικής ατζέντας ΕΕ- Τουρκίας εξαρτάται από την Τουρκία»

Στο ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίο ειδήεων του Star οι εξελίξεις στην Τουρκία και η ανησυχία της για πιθανές κυρώσεις στη Σύνοδο Κορυφής 

Τηλεδιάσκεψη του Προέδρου Μισέλ, με την Πρόεδρο της Κομισιόν και τον Πρόεδρος της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των συζητήσεων για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.

Τσαβούσογλου: Με τον Δένδια θα συζητήσουμε συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

Όπως σημείωσε κοινοτικός αξιωματούχος στις Βρυξέλλες, η τηλεδιάσκεψη «θα επικεντρωθεί στον τρόπο διασφάλισης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέση με την Τουρκία».

Η συζήτηση είναι πιθανό να αγγίξει τις πρόσφατες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και την επικείμενη επανάληψη της διαδικασίας επίλυσης του κυπριακού καθώς και τις περιφερειακές εξελίξεις όπως αυτές στη Λιβύη, επεσήμανε.

Συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου στις 14 Απριλίου υπό προϋποθέσεις

Σε σχέση με την υλοποίηση μιας θετικής ατζέντας ΕΕ- Τουρκίας, ο αξιωματούχος τόνισε ότι «αυτό εξαρτάται φυσικά από την Τουρκία και το αν επιλέγει να συνεργαστεί με την ΕΕ, για να μειώσει τις εντάσεις και να απομακρύνει τις ενοχλήσεις».

Οι τομείς είναι ευρέως γνωστοί, από οικονομία και εμπόριο, μετακίνηση ανθρώπων, επαφές και κινητικότητα, καθώς και συνεργασία για τη μετανάστευση και ενισχυμένος διάλογος για ένα ευρύ φάσμα τομεακών πολιτικών ζητημάτων, ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top