Η Ρωσία ανακάλεσε τον πρέσβη της στις ΗΠΑ μετά τις δηλώσεις Μπάιντεν

Προκειμένου να εξετάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων

Το πιο σκληρό του πρόσωπο έδειξε ο Τζο Μπάιντεν, δύο μήνες μετά την είσοδό του στον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας «δολοφόνο χωρίς ψυχή» τον Βλαντίμιρ Πούτιν- Στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star oι δηλώσεις Μπάιντεν

Η Ρωσία ανακάλεσε σήμερα τον πρέσβη της στις Ηνωμένες Πολιτείες για διαβουλεύσεις στη Μόσχα, για να εξετάσει το μέλλον των ρωσο- αμερικανικών σχέσεων,  μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και πως πιστεύει ότι ο Ρώσος ομόλογός του είναι «ένας φονιάς».

Μπάιντεν: «Ο Πούτιν θα πληρώσει που προσπάθησε να αναμειχθεί στις εκλογές»

«Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, ανακαλείται στην Μόσχα για διαβουλεύσεις, σκοπός των οποίων είναι να αναλύσουμε, τι θα κάνουμε και προς ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε στο πλαίσιο των σχέσεων μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.     

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη Ρωσία για την απόπειρα δολοφονίας του Ναβάλνι

Η Μόσχα ενδιαφέρεται, ώστε να μην επιτραπεί μια αμετάκλητη υποβάθμιση των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, υπογράμμισε η Ζαχάροβα. «Για μας το κύριο είναι να προσδιορίσουμε, τους δρόμους στους οποίους θα κατευθυνθούν οι ευρισκόμενες σε κρίσιμη κατάσταση ρώσο- αμερικανικές σχέσεις, οι οποίες οδηγήθηκαν από την Ουάσιγκτον τα τελευταία χρόνια, στην ουσία σε αδιέξοδο.

«Μας ενδιαφέρει, να μην επιτρέψουμε μια αμετάκλητη υποβάθμιση τους, εάν οι Αμερικανοί συνειδητοποιούν τους κινδύνους που απορρέουν από αυτήν», κατέληξε η Ζαχάροβα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top