Βόρεια Κορέα: Η αδερφή του Κιμ Γιονγκ Ουν τα «βάζει» με τις ΗΠΑ

« Μην κάνετε καμιά βρωμιά, αν θέλετε να κοιμάστε ήσυχοι»

Kim Yo-jong

Η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην προκαλέσει καμιά «βρωμιά» την ώρα που ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκέφτεται τι πολιτική θα ακολουθήσει απέναντι στην Βόρεια Κορέα. 

Βόρεια Κορέα: Εμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν μετά τις φήμες ότι ήταν σε κώμα

Σε παρατηρήσεις στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η αδερφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας επέκρινε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα για τη διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.

Τα σχόλιά της έρχονται μια ημέρα πριν από την άφιξη ανώτατων αξιωματούχων των ΗΠΑ στη Σεούλ.Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε ότι προσπαθεί για εβδομάδες να κάνει διπλωματική επαφή με τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν είναι τώρα στη θέση του. Οι δύο χώρες παραμένουν αντιμέτωπες για τα πυρηνικά και βαλλιστικά πυραυλικά προγράμματα του Βορρά.

«Μια συμβουλή προς τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών που αγωνίζεται να διαδώσει τη μυρωδιά της πυρίτιδας στη γη μας. Εάν θέλει να κοιμηθεί ειρηνικά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα πρέπει να αποφύγει να προκαλέσει βρωμά στο πρώτο του βήμα».

Ο Κιμ το πάτησε: Η Βόρεια Κορέα κατέστρεψε το γραφείο σύνδεσης με τη Νότια

Επανέλαβε την αντίθεση της χώρας της στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις - τις οποίες η Βόρεια Κορέα περιγράφει ως προετοιμασία για εισβολή - λέγοντας: «Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας επέλεξε για άλλη μια φορά τον Μάρτιο του Πολέμου, τον  Μάρτιο της Κρίσης».
Η Πιονγκγιάνγκ είναι η μικρότερη αδερφή του Κορεάτη ηγέτη και το μόνο από τα αδέλφια του που θεωρείται στενός και ισχυρός σύμμαχος.

Οι πυρηνικές φιλοδοξίες της Βόρειας Κορέας αναμένεται να βρίσκονται στην ατζέντα κατά τη διάρκεια των επισκέψεων αυτής της εβδομάδας στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ  Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Άμυνας Λόυντ Ωστιν.

Ο Μπάιντεν έχει ήδη ανακοινώσει μια αναθεώρηση πολιτικής για τη Βόρεια Κορέα, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, χαρακτήρισε τον κ. Κιμ «κακοποιό» και είπε ότι ο πυρηνικός αφοπλισμός της Βόρειας Κορέας έπρεπε να συμβεί πριν από τη χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ και του ΟΗΕ.

Οι σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας έπεσαν κατακόρυφα το 2017, όταν ο Βορράς δοκίμασε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ικανούς να χτυπήσουν αμερικανικές πόλεις.

Οι εντάσεις μειώθηκαν καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να αναπτύξει μια προσωπική σχέση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Βόρεια Κορέα: Διακόπτει όλες τις επαφές της με τη Νότια Κορέα

Όμως, πολλές συναντήσεις - συμπεριλαμβανομένων των συνόδων κορυφής στη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ - απέτυχαν να σπάσουν το αδιέξοδο για τον πυρηνικό αφοπλισμό και τις κυρώσεις.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top