Βρετανία: Κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές ο άντρας που δώρισε 33 εκ στο NHS

Ο Τομ Μουρ πέθανε σε ηλικία 100 ετών

Κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές ο Κάπτεν Τομ, ο οποίος έγινε γνωστός παγκοσμίως για τη συγκέντρωση ποσού ρεκόρ για το υγειονομικό προσωπικό της χώρας του. 

Την τελετή της κηδείας του 100ντάχρονου, ο οποίος ήταν παλαιός πολεμιστής, παρακολούθησαν χιλιάδες Βρετανοί από τις τηλεοράσεις τους.

Η Βρετανία «γονατίζει» μπροστά στον λοχαγό Τομ Μουρ που πέθανε στα 100 του

Ο Τομ Μουρ πέθανε στις αρχές του Φεβρουαρίου. Το Σάββατο το φέρετρό του καλύφτηκε από τη βρετανική σημαία, στην οποία ήταν τοποθετημένα τα μετάλλιά του. Στη συνέχεις, μεταφέρθηκε στο αποτεφρωτήριο του Μπεντφορντ από έξι στρατιώτες από το Τάγμα που είχε ο ίδιος υπηρετήσει κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  

Πριν από την έναρξη της τελετής ένα αεροσκάφος του Πολέμου πέταξε επάνω από το χώρο, ενώ ακολούθησαν τιμητικά πυρά.

Εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, μόνο οκτώ μέλη τη οικογενείας του παρέστησαν στην τελετή.

Κατά την διάρκεια του πρώτου βρετανικού lockdown, ο 99χρονος Τομ Μουρ είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει 1.000 λίρες για να βοηθήσει το βεβαρημένο από την επιδημία Εθνικό Σύστημα Υγείας στοιχηματίζοντας ότι θα κάνει εκατό βόλτες κατά μήκος του κήπου του πριν από τα 100 του χρόνια.

Η εικόνα του να βηματίζει με την βοήθεια του περιπατητήρα του έκανε τον γύρο του κόσμου και ώθησε τους Βρετανούς να δωρίσουν το ασύλληπτο ποσό των 33 εκατομμυρίων λιρών. 

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει συγκεντρώσει ποτέ ένας άνθρωπος μέσω φιλανθρωπικής δραστηριότητας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top