Εφετείο: Νόμιμα επέβαλε η ολλανδική κυβέρνηση την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το ανώτερο δικαστήριο ανέτρεψε τη διαταγή δικαστηρίου της Χάγης

Εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Ολλανδία κατά της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας που επέβαλε η κυβέρνηση της χώρας στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό - βίντεο από ΑΡ

Ορθά επέβαλε τη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση της Ολλανδίας, σύμφωνα με απόφαση ολλανδικού Εφετείου. Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο καιρό κατώτερο δικαστήριο της Ολλανδίας είχε αποφανθεί πως αυτό το μέτρο ήταν παράνομο, με την κυβέρνηση να προσφεύγει στο Εφετείο. 

Το Εφετείο έκρινε πως νόμιμα χρησιμοποίησε εξουσίες έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας, την πρώτη στην Ολλανδία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και πως απέδειξε επαρκώς ότι το μέτρο ήταν απαραίτητο προκειμένου να αναχαιτισθεί η πανδημία.

Ολλανδία: Δικαστήριο ζητά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Δικαστήριο της Χάγης είχε κρίνει την περασμένη εβδομάδα πως η κυβέρνηση απέτυχε να καταστήσει σαφές γιατί χρειάζονταν εξουσίες έκτακτης ανάγκης σε αυτό το στάδιο της πανδημίας, παίρνοντας το μέρος ακτιβιστών κατά του lockdown που είχαν προσφύγει σε αυτό.

Η απόφαση της περασμένης Παρασκευής είχε μικρές πρακτικές επιπτώσεις, καθώς η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα παρέκαμψε τη διαταγή να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας. Επίσης, την παρέτεινε για τις ώρες από 9.00 μ.μ. έως 4.30 π.μ. για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, έως τις 15 Μαρτίου, καθώς ειδικοί προειδοποίησαν για ένα επικείμενο νέο κύμα μολύνσεων.

Ολλανδία: Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τα μέσα Μαρτίου

Η απαγόρευση κυκλοφορίας οδήγησε σε πολυήμερες ταραχές από διαδηλωτές κατά του lockdown όταν τέθηκε σε ισχύ στις 23 Ιανουαρίου.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορονοϊό στην Ολλανδία αυξήθηκε περίπου κατά 20% την εβδομάδα έως και την περασμένη Τρίτη (23/2), σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θετικών διαγνώσεων από την έναρξη της πανδημίας ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top