Ρωσία: Το δικαστήριο απέρριψε την έφεση Ναβάλνι για αποφυλάκιση

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα προσφύγουν οι δικηγόροι

O Nαβάλνι μίλησε στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή όπου βρίσκεται - βίντεο ΑΡ

Την παραμονή του Αλεξέι Ναβάλνι στη φυλακή αποφάσισε ρωσικό δικαστήριο, απορρίπτοντας την έφεση που είχε υποβάλει για αποφυλάκιση. Το δικαστήριο θεώρησε νόμιμη την απόφαση του δικαστηρίου για ποινή φυλάκισης 30 ημερών, με την κατηγορία ότι παραβίασε του όρους σε ποινή αναστολής που του είχε επιβληθεί.

Υπόθεση Ναβάλνι: Συνελήφθη ο αδελφός του - Έρευνες στο σπίτι και τα γραφεία

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.   

«Οπωσδήποτε θα προσφύγουμε  για ακύρωση της απόφασης και θα απευθυνθούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο δικηγόρος του Βαντίμ Κόμπζεφ.    

Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι μετά από διαδηλώσεις

Οι δικηγόροι του Ναβάλνι θεωρούν ότι το δικαστήριο που αποφάσισε τη φυλάκισή του, με το που συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Μόσχας, δεν έλαβε υπόψη του την ενημέρωση που είχε στις 23 Νοεμβρίου του 2020, ότι ο Ναβάλνι νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Βερολινου Charite. Ως εκ τούτου, λένε οι δικηγόροι του, η εν λόγω υπηρεσία γνώριζε πού βρίσκεται ο Ναβάλνι, αλλά δεν έκανε καμία προσπάθεια να ελέγξει έστω αυτά τα στοιχεία. Παράλληλα οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι δεν ήταν σύννομη ούτε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του Ρώσου πολιτικού.  

O Nαβάλνι μίλησε στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή όπου βρίσκεται - φωτογραφία ΑΡ

O Nαβάλνι μίλησε στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης από τη φυλακή όπου βρίσκεται - φωτογραφία ΑΡ

Ο Ναβάλνι, απευθυνόμενος στον προεδρεύοντα δικαστή μέσω βιντεοσύνδεσης  από τη φυλακή πριν ληφθεί η απόφαση, απαίτησε να αφεθεί ελεύθερος απορρίπτοντας τις κατηγορίες ως παράλογες. «Όλα αυτά συνιστούν μια μεγάλη παραβίαση του νόμου. Αξιότιμοι, έχετε διαβάσει το πρωτόκολλο της συνεδρίασης; Έπρεπε να γελάτε δυνατά. Είναι το πιο γελοίο έγγραφο. Το έγγραφο αυτό το συνέταξε κάποιος που δεν έχει νομική μόρφωση. Εδώ και καιρό κατεβαίνω μαζί σας την σκάλα ευτελισμού του δικαστικού συστήματος». «Μπορείτε ... να μου βάλετε χειροπέδες, αλλά αυτό δε θα συνεχιστεί για πάντα», είπε Ναβάλνι.      

Τηλεφωνική επικοινωνία Μισέλ- Πούτιν για την φυλάκιση Ναβάλνι   

Η Δύση έχει καλέσει τη Ρωσία να απελευθερώσει τον Ναβάλνι, ενώ το Σάββατο χιλιάδες Ρώσοι διαδήλωσαν σε πολλές πόλεις της χώρας, ζητώντας την απελευθέρωση του. Οι σύμμαχοι του Ναβάλνι κάλεσαν τους υποστηρικτές του σε νέες διαμαρτυρίες το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με αίτημα την απελευθέρωση του.     

Χθες, η ρωσική αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι και τα γραφεία της οργάνωσης Ναβάλνι και προχώρησε στη σύλληψη του αδελφού του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top