Υπόθεση Ναβάλνι: Συνελήφθη ο αδελφός του - Έρευνες στο σπίτι και τα γραφεία

Κυρώσεις σε Facebook, Instagram, Twitter για «υποκίνηση» στις διαδηλώσεις

Εικόνες από τις άγριες συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών υπέρ του Ναβάλνι - βίντεο από ΑΡ

Έπειτα από τις διαδηλώσεις της 23ης Ιανουαρίου σε πάνω από 100 πόλεις στη Ρωσία υπέρ του Ναβάλνι και τις εκατοντάδες συλλήψεις, η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σήμερα στο σπίτι του και συνέλαβε τον αδελφό του επικριτή του Κρεμλίνου. Την ίδια ώρα,  οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις στα μέσα κοινωνικής  δικτύωσης για «υποκίνηση» συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι μετά από διαδηλώσεις

Έρευνα στο σπίτι και τα γραφεία της οργάνωσης του Αλεξέι Ναβάλνι - Συνελήφθη ο αδελφός του

Η ρωσική αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε δύο διαμερίσματα στη Μόσχα, στα οποία βρίσκονταν η σύζυγος και ο αδελφός του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι, όπως ανακοίνωσε ο Ιβάν Ζντάνοφ, διευθυντής της οργάνωσης του Ναβάλνι.

Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η ρωσική αστυνομία συνέλαβε τον αδελφό του φυλακισμένου επικριτή του Κρεμλίνου, σύμφωνα με την ομάδα του.

 Όχημα της αστυνομίας έξω από το σπίτι του Αλεξέι Ναβάλνι - φωτογραφία ΑΡ

Όχημα της αστυνομίας έξω από το σπίτι του Αλεξέι Ναβάλνι - φωτογραφία ΑΡ

Η σύλληψη του ακολουθεί επιδρομές της αστυνομίας στα γραφεία της ομάδας του Ναβάλνι στη Μόσχα και πολλές άλλες ιδιοκτησίες που συνδέονται με αυτόν.

Η ρωσική αστυνομία πληθαίνει τις έρευνες κατά του Ναβάλνι και των ανθρώπων του περιβάλλοντός του, κατήγγειλε η ομάδα του νωρίτερα σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις νέες συγκεντρώσεις που οργανώνονται κατά της ρωσικής εξουσίας.

Αλεξέι Ναβάλνι: Aποκάλυψε το «κρυφό παλάτι του Πούτιν» μέσα από τη φυλακή

Κυρώσεις σε Facebook, Instagram, Twitter για «υποκίνηση» στις διαδηλώσεις

Η Μόσχα τα βάζει τώρα και με τα μεγάλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορώντας τα για υποκίνηση ανηλίκων συμμετοχής στις διαδηλώσεις. Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα επιβάλουν κυρώσεις σε Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, VKontakte, Odnoklassniki, καθώς και στο YouTube.

Άνδρες της ρωσικής αστυνομίας πέρνουν σηκωτό διαδηλωτή -  φωτογραφία ΑΡ

Άνδρες της ρωσικής αστυνομίας πέρνουν σηκωτό διαδηλωτή -  φωτογραφία ΑΡ

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα καταδικασθούν σε καταβολή προστίμου για μη τήρηση των απαιτήσεων για την αποφυγή της δημοσίευσης εκκλήσεων προς ανηλίκους για να συμμετάσχουν σε μη εγκεκριμένες συγκεντρώσεις στις 23 Ιανουαρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής εποπτικής αρχής.

Στο νοσοκομείο ξανά διαδηλώτρια που είχε χτυπηθεί από αστυνομικό

Η διαδηλώτρια, την οποία είχε χτυπήσει ένας αστυνομικός κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας υπέρ του Ναβάλνι, που έγινε το Σάββατο στην Αγία Πετρούπολη, εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο έπειτα από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας της, ανακοίνωσε σήμερα η δικηγόρος της.

Η 54χρονη μητέρα τριών παιδιών, Μαργκαρίτα Γιούντινα, είχε νοσηλευτεί ξανά μετά τη διαδήλωση της 23ης Ιανουαρίου. Η δικηγόρος της Βαλέρια Βετόσκινα δήλωσε στο AFP ότι «η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε σημαντικά και εισήχθη ξανά στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Βίντεο που προβλήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει την Γιούντινα να πέφτει στο έδαφος αφού δέχεται μια δυνατή κλωτσιά στην κοιλιά από έναν αστυνομικό, την ώρα που εκείνη ρωτάει ήρεμα αυτόν και δύο συναδέλφους του γιατί συλλαμβάνουν έναν νεαρό άνδρα.

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις της 23ης Ιανουαρίου στη Μόσχα - φωτογραφία ΑΡ

Στιγμιότυπο από τις διαδηλώσεις της 23ης Ιανουαρίου στη Μόσχα - φωτογραφία ΑΡ

Σύμφωνα με την Βετόσκινα, η πελάτισσά της υποφέρει από ιλίγγους και πονοκεφάλους. Η Γιούντινα, η οποία είχε βγει από το νοσοκομείο την Κυριακή, είχε δηλώσει ότι «δέχεται την συγγνώμη» του αστυνομικού, ο οποίος την είχε επισκεφθεί στο νοσοκομείο. Μετά την προβολή εικόνων από το βίντεο στα μέσα ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εισαγγελία της Αγίας Πετρούπολης ανακοίνωσε ότι διερευνά το περιστατικό.

Η γυναίκα αυτή, η οποία κατοικεί στην πόλη Λούγκα, 150 χλμ μακριά από την Αγία Πετρούπολη. Είχε πάει το Σάββατο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας για να μετάσχει στην διαδήλωση που είχε διοργανωθεί σε υποστήριξη του Ναβάλνι, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή μετά την επιστροφή του στη Ρωσία και αποτελεί αντικείμενο πολλών δικαστικών υποθέσεων.

Δύο νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας προβλέπεται να διεξαχθούν στη χώρα την προσεχή Κυριακή.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top