Ρωσία: Εκατοντάδες συλλήψεις υποστηρικτών του Ναβάλνι μετά από διαδηλώσεις

Αφέθηκε ελεύθερη η σύζυγός του

Επεισόδια και χιλιάδες συλλήψεις στη Ρωσία υποστηρικτών του Αλεξέι Ναβάλνι. Video Reuters

Εκατοντάδες Ρώσοι βγήκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας διαδηλώσεις υπέρ του επικριτή του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, που βρίσκεται στη φυλακή μετά την επιστροφή του στη Ρωσία.

Αλεξέι Ναβάλνι: Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών

Η ρωσική αστυνομία εκτιμάται ότι συνέλαβε 1.614 διαδηλωτές, καθώς όπως ανακοινώθηκε, οι συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα για αυτόν τον λόγο θεωρούνται παράνομες. Συνολικά έχουν προφυλακίσει 863 άνθρωποι.

Ναβάλνι - διαδηλώσεις

Εκατοντάδες προσαγωγές διαδηλωτών σε πορείες υποστήριξης του Αλεξέι Ναβάλνι στη Ρωσία. AP Images

Νωρίτερα, η αστυνομία προφυλάκισε και τη σύζυγο του Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, όμως τελικά αφέθηκε ελεύθερη.

σύζυγος Ναβάλνι

Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάνι, Γιούλια Ναβάλναγια. AP Images

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη η αστυνομία συνέλαβε σειρά στενών συνεργατών του Αλεξέι Ναβάλνι, επειδή σύμφωνα με τις αρχές, απηύθυναν εκκλήσεις προς στους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας της 23ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν η εκπρόσωπος Τύπου του Αλεξέι Ναβάλνι, η Κίρα Γιαρμίς, η δικηγόρος του ιδρύματος και παραγωγός του καναλιού Navalny Live Λιουμπόφ Σόμπολ και ο Γκεόργκι Αλμπούροφ, ένα από τους συντάκτες της έρευνας για το ανάκτορο του Πούτιν», που αναρτήθηκε στο You Tube μία ημέρα αφότου συνελήφθη ο Ναβάλνι στη Μόσχα.

διαδηλώσεις Ναβάλνι

Οι διαδηλώσεις υπέρ του Ναβάλνι στη Ρωσία θεωρούνται παράνομες. AP Images

Το μήνυμα Ναβάλνι από τη φυλακή

Ο ηγέτης της εξωκοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης που κρατείται στη διάσημη φυλακή Matroskaya Tisina της Μόσχας, σε μήνυμά του που ανάρτησε στο Instagram την Παρασκευή, διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν προτίθεται να αυτοκτονήσει.

Αλεξέι Ναβάλνι: Aποκάλυψε το «κρυφό παλάτι του Πούτιν» μέσα από τη φυλακή

Στο μήνυμά του, ο Ναβάλνι ευχαριστεί όλους όσοι είδαν το ντοκιμαντέρ - έρευνα για το πολυτελές «ανάκτορο» και ισχυρίζεται ότι αυτό ανήκει στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο ωστόσο το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «ψέμα».

«Ήταν μια μεγάλη δουλειά και ήθελα ο λαός να την δει. Ασφαλώς σε κάποιους θα ανοίξει τελικά τα μάτια. Περπατάω πολύ προσεκτικά στην σκάλα. Κάθε μέρα μου μετρούν την πίεση η οποία είναι σαν του κοσμοναύτη και επομένως αποκλείεται το αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο. Δεν πίνω οινόπνευμα και δεν τρώω μεζέδες. Η ψυχολογική και συναισθηματική μου κατάσταση είναι καθόλα σταθερή. Γνωρίζω καλά ότι έξω από την φυλακή μου υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι που με υποστηρίζουν», έγραψε.

Όλες οι ειδήσεις της ημέρας
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top