Γαλλία: Στο τραπέζι νέα μέτρα - Μη αποτελεσματική η απαγόρευση κυκλοφορίας

Ποια σενάρια εξετάζονται

Άδειοι οι δρόμοι του Παρισιού

Νέα μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι για τη γαλλική κυβέρνηση, η οποία βλέπει πως η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν είναι αποτελεσματική στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το συγκεκριμένο μέτρο επιβραδύνει την πανδημία, δεν είναι όμως αποτελεσματικό σε αυτό το στάδιο. «Ο κορωνοϊός συνεχίζει να κυκλοφορεί και οι νέες μεταλλάξεις αναπτύσσονται πολύ γρήγορα» σημείωσε. 

Σε σκληρό lockdown η Γαλλία - Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Η Γαλλία τους τελευταίους μήνες εναλλάσσεται μεταξύ απαγόρευσης κυκλοφορίας και lockdown, ωστόσο τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

Ποια σενάρια εξετάζονται

Η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει διάφορα σενάρια που θα μπορούσαν να περιορίσουν την πανδημία. Στο τραπέζι βρίσκεται τόσο η παράταση της τωρινής κατάστασης, δηλαδή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, όσο και ένα ακόμα σκληρό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε περισσότερες αναλύσεις για τα σενάρια που εξετάζονται, όμως η παραμονή στα υφιστάμενα μέτρα φαντάζει απίθανη, καθώς δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μέχρι στιγμής, μόνο στο Παρίσι το 9,4% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν από τις 11 έως τις 21 Ιανουαρίου, έχει προσβληθεί από το βρετανικό στέλεχος του ιού.

Παράλληλα, επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Γαλλάις καθώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται, αυξάνεται διαρκώς. Σε ΜΕΘ βρίσκονται 3.071 ασθενείς έναντι 2.829 μία εβδομάδα νωρίτερα, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Γαλλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top