Βρετανία: Ένας στους τρεις ασθενείς με κορωνοϊό μπαίνει ξανά στο νοσοκομείο

Τι έδειξε η έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ

κορωνοϊός

Ανησυχία προκαλεί η έρευνα του Πανεπιστημίου του Λέστερ σύμφωνα με την οποία, περίπου το ένα τρίτο των ασθενών με κορωνοϊό εισάγεται ξανά στο νοσοκομείο μέσα σε πέντε μήνες, ενώ ένας στους οκτώ χάνει τη ζωή του από επιπλοκές της νόσου.

Κορωνοϊός: Κλείνει όλες τις ταξιδιωτικές οδούς η Βρετανία

Η έρευνα έγινε πάνω σε 47.780 άτομα που πήραν εξιτήριο από βρετανικό νοσοκομείο στο πρώτο κύμα της πανδημίας. Από αυτούς, το το 29,4% επέστρεψε στο νοσοκομείο εντός 140 ημερών και το 12,3% πέθανε.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, ο κορωνοϊός μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία του ασθενούς ακόμα και μετά τη θεραπεία, όπως καρδιακά προβλήματα, διαβήτη και χρόνιες παθήσεις του ήπατος και των νεφρών.

 

«Οι άνθρωποι φαίνεται να πηγαίνουν σπίτι, να εμφανίζουν επιπλοκές, να επιστρέφουν και στο τέλος να πεθαίνουν. Βλέπουμε ότι σχεδόν το 30% έχει νοσηλευτεί ξανά στο νοσοκομείο. Οι αριθμοί είναι αρκετά μεγάλοι» ανέφερε ο συγγραφέας της μελέτης.

Βρετανία: Μόνο με αρνητικό τεστ θα φτάνουν οι ταξιδιώτες στη χώρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη δεν έχει αξιολογηθεί ακόμα από ειδικούς εκτός του Πανεπιστημίου του Λέστερ και τα στατιστικά βασίζονται σε αρχικά δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top