Kορωνοϊός: Παρατείνονται τα lockdown σε Bέλγιο και Ολλανδία

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πανδημία

Oι καταναλωτές στους δρόμους του Άμστερνταμ πριν την ανακοίνωση του καθολικού lockdown στην Ολλανδία στις 15 Δεκεμβρίου 2020- βίντεο Reuters 

Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την πανδημία, οι χώρες της Ευρώπης παρατείνουν τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβάλλει στους πολίτες του. Μέχρι 1η Μαρτίου αποφάσισε να παρατείνει τα μέτρα του το Βέλγιο, ενώ η Ολλανδία έδωσε παράταση για ακόμη τρεις εβδομάδες.

Το Βέλγιο βρίσκεται ήδη σε lockdown από τις 2 Νοεμβρίου. Τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά, ωστόσο κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής είναι κλειστά. Η αρμόδια επιτροπή για τον κορωνοϊό αναμένεται να συζητήσει εάν θα λειτουργήσουν ή όχι στην προσεχή σύσκεψη στις 22 Ιανουαρίου.

O μέσος όρος των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.020 την εβδομάδα από 2 εώς 8 Ιανουαρίου. Την ίδια ώρα έχει αυξηθεί ο αριθμός των τεστ κατά 59%, ενώ ο ρυθμός μετάδοσης του ιού βρίσκεται κάτω από 1, στο 0,94. 

Ολλανδία: Παρατείνεται το lockdown έως τις 9 Φεβρουαρίου        

Τα μέτρα για το lockdown στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένης της αναστολής λειτουργίας σχολείων και καταστημάτων, θα παραταθούν για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ώστε να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αποφάσισε σήμερα η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση ότι πρέπει να διατηρηθούν τα μέτρα για τον περιορισμό των κοινωνικών επαφών, επίσης λόγω της απειλής που θέτει το νέο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην νότια Αγγλία.

Όλα τα σχολεία και πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα έκλεισαν στα μέσα Δεκεμβρίου, μετά το κλείσιμο όλων των μπαρ και εστιατορίων δύο μήνες νωρίτερα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top