Αρνητικός τελικά στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος της Πορτογαλίας

Αναμένεται ακόμη ένα επιβεβαιωτικό τεστ - Παραμένει σε απομόνωση

Οι χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του στη Λισαβόνα

Αρνητικό στον κορωνοϊό βγήκε το δεύτερο διαγνωστικό τεστ που έγινε στον πρόεδρο της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa. Το πρώτο τεστ που έγινε χθες, είχε βγει θετικό με αποτέλεσμα να ακυρώσει ολόκληρο το πρόγραμμά του, μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές την 24η Ιανουαρίου, στις οποίες θεωρείται το μεγάλο φαβορί. 

Κορωνοϊός: Τρεις μεταλλάξεις του ιού κατέγραψε η Πορτογαλία

«Το αποτέλεσμα του τεστ που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα (…) ήταν αρνητικό. Ο πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση και αναμένει την πραγματοποίηση ενός επιβεβαιωτικού τεστ», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η προεδρία.

Ο 72χρονος δεν έχει εμφανίσει μέχρι στιγμής κανένα σύμπτωμα, ενώ έχει τεθεί σε απομόνωση στην πτέρυγα του κτιρίου της προεδρίας, όπου διαμένει στη Λισαβόνα.

Ο αρχηγός του κράτους επρόκειτο να λάβει μέρος σήμερα σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με αντιπάλους του, αλλά και σε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων και εμπειρογνωμόνων για το lockdown που αναμένεται να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση αύριο, Τετάρτη.

Είναι ήδη ενήμεροι ο πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα, και η υπουργός Υγείας, Μάχτα Τεμίδου.

Πορτογαλία: Εντοπίστηκε το νέο στέλεχος του κορωνοϊού

Τη συμπαράστασή του προς τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας, Marcelo Rebelo de Sousa, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Sarl Michel μαζί με ευχές για ταχεία ανάρρωση, μέσω γραπτής επιστολής: «Είμαι σίγουρος ότι θα ξεπεράσετε αυτήν τη δύσκολη φάση και μαζί θα κερδίσουμε σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στην πανδημία. Σας εύχομαι μια γρήγορη και πλήρη αποθεραπεία», έγραψε ο Sarl Michel. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυποργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποίησε χθες επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία, όπου συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα. Ωστόσο, δεν ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της χώρας που νόσησε με κορωνοϊό.

Μητσοτάκης από Πορτογαλία: Σας ευχαριστούμε για τη συνδρομή σας στη Frontex

Τη ίδια στιγμή που ο Σόουζα διαγνώστηκε με Covid-19, η χώρα της Ιβηρικής σημείωσε αρνητικό ρεκόρ θανάτων 122 στον αριθμό με πάνω από 5.600 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας μέχρι αυτό το σημείο ξεπερνά τα 7.900 θύματα, ενώ οι μολύνσεις πλησιάζουν τις 490.000.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top