Συντριβή αεροσκάφους στην Ινδονησία: Οι πιθανότητες που εξετάζονται

Οι επιβάτες ανέβαζαν stories λίγο πριν την πτήση

Τον γύρο το κόσμου κάνει τις τελευταίες ώρες η αεροπορική τραγωδία στην Ινδονήσια, όπου αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετα την απογείωσή του. Το αεροπλάνο τύπου Boeing μετέφερε 62 επιβάτες, αναμεσά τους και μικρά παιδιά. Σφιγγουν το στομαχι τα στοριζ που ανεβαζαν οι επιβατες λιγο πριν τη μοιραια πτηση.

Ινδονησία: Συνετρίβη στη θάλασσα το αεροπλάνο της Sriwijaya Air!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το δυστύχημα έγινε εν μέσω παγκοσμίου lockdown, με τις πτήσεις όλων των εταιρειών να ειναι μειωμένες κατά 80% και τις πληρότητες κατά πολύ ελαττωμένες μέσα στα αεροσκάφη. Επομένως, οι τεχνικοί έχουν όλο τον χρόνο να κάνουν την απαραίτητη συντήρηση. Τι έφταιξε λοιπόν; Όπως υποστήριξε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος, κυβερνήτης πολιτικής αεροπορίας, οι πιθανότητες οι οποίες εξετάζονται είναι:

-    ο ανθρώπινος παράγοντας

-    η εκδήλωση τρομοκρατικής ενέργειας με εκρηκτικό μηχανισμό

-    η έκτακτη και καταστροφική βλάβη κάποιου συστήματος η κάποιου συγκροτήματος του αεροσκάφους, όπως τα πηδάλια

-    η περίπτωση φωτιάς η και καπνού μέσα στην καμπίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι έμπειροι κυβερνήτες ανέφεραν στο Star ότι η συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία ανήκε το μοιραίο αεροσκάφος επί 11 χρόνια, απαγορευόταν να πραγματοποιεί πτήσεις στην Ευρώπη λόγω των πολύ χαμηλών προδιαγραφών ασφαλείας.

αεροπορική τραγωδία Ινδονησία

Συγγενείς των άτυχων επιβαινόντων στο μοιραίο αεροσκάφους αναμένουν νεότερα για την τύχη των αγαπημένων τους. AP Images

Ανέβαζαν stories λίγο πριν το αεροπλάνο συντριβεί

Οι εικόνες προκαλούν ανατριχίλα. Μια από τους επιβάτες του μοιραίου Boeing ανέβαζε storie λίγο πριν την πτήση. Σε βίντεο ακούγονται γέλια, ενώ φαίνονται παιδάκια να χαιρετούν λίγο πριν επιβιβαστούν.  

αεροπορικό Ινδονησία

Τα μέχρι τώρα στοιχεία του μοιραίου αεροπορικού

To αεροπλάνο απογειώθηκε από την Τζακάρτα με προορισμό την πόλη Πόντια – νακ, στο νησί Βόρνεο. Η πτήση έχει κανονικά διάρκεια 90 λεπτά, όμως τέσσερα λεπτά μετα την απογείωση, το αεροσκάφος έχασε 11.000 πόδια σε λιγότερο από ένα λεπτό και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. 

Στο ηλικίας 27 ετών Boeing 737 - 500 επέβαιναν έξι μέλη πληρώματος και 56 επιβάτες, ανάμεσά τους 10 παιδιά. Οι συγγενείς τους στο αεροδρόμιο συντετριμμένοι περιμένουν μήπως μάθουν κάποιο νέο τους. 

Νωρίτερα, τοπικά δίκτυα μετέδιδαν εικόνες ψαράδων να ανασύρουν από τη θάλασσα καλώδια, μεταλλικά κομμάτια και άλλα αντικείμενα. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top