Ινδονησία: Συνετρίβη στη θάλασσα το αεροπλάνο της Sriwijaya Air!

Βρέθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στο νερό- Επέβαιναν και 10 παιδιά

Οι χειρότεροι φόβοι όλων στην Ινδονησία επιβεβαιώθηκαν. Το αεροσκάφος της εταιρίας Sriwijaya Air, το οποίο χάθηκε από το ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του, συνετρίβη τελικά στη θάλασσα, όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο, ενώ τοπικά μέσα μετέδωσαν εικόνες με μικρά κομμάτια από τα συντρίμμια, τα οποία αλιεύτηκαν από το νερό. Ο πλοίαρχος Έκο Σούρια Χάντι, διοικητής της ακτοφυλακής της Τρισούλα, είπε ότι έχουν βρεθεί συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη στη θάλασσα.

Tα γραφεία της εταιρίας Sriwijaya Air-  AP Photo/Tatan Syuflana

Tα γραφεία της εταιρίας Sriwijaya Air-  AP Photo/Tatan Syuflana

Πρόκειται για ένα Boeing 737-500, ηλικίας 27 ετών, σύμφωνα με το Reuters. Το αεροπλάνο με 62 επιβαίνοντες έχασε το στίγμα του λίγο μετά την απογείωσή του, ενώ έντονοι ήταν οι φόβοι ότι κατέληξε στη θάλασσα. Εκτελούσε πτήση εσωτερικού διάρκειας 90 λεπτών από την Τζακάρτα στο Ποντιάνακ, στο νησί Βόρνεο και χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά τις 14.30 τοπική ώρα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών, Αντίτα Ιραβάτι, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

To αεροπλάνο της εταιρίας σε φωτογραφίες αρχείου του Reuters

Παιδιά και βρέφη ανάμεσα στους επιβαίνοντες

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 62 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά και το 6 μελές πλήρωμα, σύμφωνα με ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas. 

Το Aviation News επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Ινδονησίας ανέφερε νωρίτερα φέρει ότι οι επιβαίνοντες ήταν: 46 ενήλικοι, 7 παιδιά, τρία μωρά και 6μελές πλήρωμα.

Το τελευταίο στίγμα του «τερμάτιζε» στην ακτή βόρεια της Τζακάρτα

Το στίγμα του αεροπλάνου χάθηκε περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα. Έχασε περισσότερα από 10.000 πόδια υψόμετρο σε λιγότερο από ένα λεπτό, ανέφερε ο ιστότοπος FlightRadar24. Είχε ως τελικό προορισμό το Ποντιάνακ, στην επαρχία του Δυτικού Καλιμαντάν.

Η εταιρεία Sriwijaya ανέφερε ότι συλλέγει πληροφορίες  πριν προβεί σε κάποια ανακοίνωση. 

Πληροφορίες που μεταδίδει η Deutsche Welle αναφέρουν ότι υπήρχαν δύο πιλότοι και τέσσερα μέλη πληρώματος. Το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Soekarno-Hatta.

Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν, κλαίγοντας, να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι. Το αεροπλάνο που χάθηκε σήμερα είναι κατά πολύ παλαιότερο μοντέλο.

Η εταιρεα Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003, εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της. Μόνο το 2008 ένας αγρότης σκοτώθηκε όταν ένα Boeing 737-200 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top