ΕΕ - Τουρκία: Τι συζήτησαν Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν και Ερντογάν        

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη

Ερντογάν Και Φον Ντερ Λάιεν

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Ζοζέπ Μπορέλ.

Τηλεδιάσκεψη Ερντογάν - Φον ντερ Λάιεν - Μπορέλ το Σάββατο

Στο επίκεντρο της συζήτησής του ήταν η πανδημία του κορωνοϊού, η οικονομική ανάκαμψη και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν έκανε λόγο για «καλή ανταλλαγή απόψεων» με τον Τούρκο πρόεδρο.

«Ανταλλάξαμε απόψεις για την κατάσταση με τον Covid-19, την οικονομική ανάκαμψη και την εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου 2020», σημείωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κοινοτική πηγή σημείωσε στο Star και τον απεσταλμένο Θάνο Αθανασίου ότι η τηλεδιάσκεψη έρχεται σε συνέχεια των ανοικτών διαύλων των Βρυξελλών με την Άγκυρα και ενόψει της προετοιμασίας της σχετικής έκθεσης που αναμένεται να εκπονήσουν από κοινού Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης με βάση την πολιτική εντολή της Συνόδου και με αντικείμενο τις ευρωτουρκικές σχέσεις υπό το πρίσμα της επιδίωξης αποκλιμάκωσης στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top