Κορωνοϊός: Θετικός ένας στους 30 κατοίκους στο Λονδίνο- Πιέζεται το σύστημα

Σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» η βρετανική πρωτεύουσα

Σε κατάσταση «μείζονος συμβάντος» βρίσκεται το Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος Σαντίκ Καν, μετά την μεγάλη αύξηση κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες.

Τζόνσον: «Σταδιακή θα είναι η διαδικασία χαλάρωσης των μέτρων»

Τόνισε, μάλιστα, ότι τα νοσοκομεία της πόλης μπορεί να καταρρεύσουν, αν ο κόσμος δεν μείνει στο σπίτι. «Σήμερα κήρυξα κατάσταση μείζονος συμβάντος στο Λονδίνο, επειδή η απειλή που δημιουργεί αυτός ο ιός για την πόλη μας βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Καν. 

Όπως είπε η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς ένας στους 30 Λονδρέζους έχει κορωνοϊό. «Αν δεν αναλάβουμε δράση αμέσως, η NHS (η Εθνική Υπηρεσία Υγείας) μπορεί να καταρρεύσει και περισσότεροι άνθρωποι θα πεθάνουν», πρόσθεσε.

Συνολικά 7.034 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή με κορωνοϊό στο Λονδίνο, δηλαδή 35% περισσότερα απ' ό,τι κατά την κορύφωση του πρώτου κύματος τον Απρίλιο. 

Στο πλαίσιο της κατάστασης «μείζονος συμβάντος» οι δημόσιες υπηρεσίες καλούνται να δώσουν συντονισμένη απάντηση στο ζήτημα που δημιουργείται.

Χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν 52.618 νέα κρούσματα μέσα σε διάστημα 24 ωρών, καθώς και 1.162 θάνατοι. 

lockdown Λονδίνο

Σε καθεστώς σκληρού lockdown το Λονδίνο. AP Images

Τρίτο αυστηρό lockdown στη Βρετανία – Ποια μέτρα ισχύουν

Το ρεκόρ νέων μολύνσεων και η μετάλλαξη του ιού που τον καθιστά 70% πιο μεταδοτικό οδήγησαν τον Μπόρις Τζόνσον στην ανακοίνωση ενός τρίτου πιο αυστηρού lockdown ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Έτσι, τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και όλα τα καταστήματα πλην αυτών που εμπορεύονται αγαθά πρώτης ανάγκης.

Η μετακίνηση από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για 5 λόγους:

•    Μετακίνηση στην εργασία, μόνο εάν είναι αδύνατη η εργασία από το σπίτι

•    Αγορά βασικών τροφίμων και φαρμάκων

•    Άσκηση με ένα ακόμη άτομο, μία φορά την ημέρα 

•    Παροχή φροντίδας σε τρίτο πρόσωπο

•    Αναζήτηση ιατρικής φροντίδας
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top