Υεμένη: Βομβιστική επίθεση με 12 νεκρούς μετά την άφιξη της νέας κυβέρνησης

Η επίθεση σμειώθηκε στο αεροδρόμιο του Άντεν- Δεκάδες τραυματίες

Ισχυρές εκρήξεις και πυρά σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο του Άντεν της Υεμένης σήμερα, Τετάρτη, λίγο μετά την προσγείωση του αεροπλάνου στο οποίο μετέβαινε η νέα κυβέρνηση της Υεμένης. 

Την είδηση έκανε γνωστή το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο έλαβε τις πληροφορίες του από τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας. Φαίνεται πως υπάρχουν τουλάχιστον 12 νεκροί πολίτες αλλά και δεκάδες τραυματίες. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μόλις ξεκίνησαν να αποβιβάζονται από το αεροπλάνο τα μέλη της κυβέρνησης που σχηματίστηκε πρόσφατα, υπήρξαν δυνατές εκρήξεις και άνοιξαν πυρά. 
Τα μέλη της κυβέρνησης, περιλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μαΐν Αμπντουλμαλίκ, καθώς και ο σαουδάραβας πρεσβευτής στην Υεμένη, Μοχάμεντ Σαΐντ αλ-Τζαμπέρ, μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο προεδρικό μέγαρο της πόλης. Στο σχήμα της παρούσας κυβέρνησης συμμετέχουν και οι αυτονομιστές του Νότου, οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες που πολεμούν έναντι του κινήματος των Χούτι, που έχει συμμαχήσει με το Ιράν και ελέγχει τον βορρά.

Το σαουδαραβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ekhbaria μετέδωσε εικόνες με κατεστραμμένα οχήματα και σπασμένα τζάμια, ενώ λευκός καπνός υψωνόταν από το σημείο. Θεωρείται πως πρόκειται για διοργανωμένη βομβιστική επίθεση. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top