Εντοπίστηκαν μικροπλαστικά σε πλακούντες αγέννητων μωρών

Στο 4% που αναλύθηκε βρέθηκαν βαφές μαλλιών ακόμα και καλλυντικά

γυναικα έγκυος

Τεράστια ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς τα μικροπλαστικά που ανακαλύφθηκαν στους πλακούντες αγέννητων μωρών. Έως αυτή τη στιγμή άγνωστο παραμένει το γεγονός το τι μπορεί να επιφέρει στον οργανισμό των εμβρύων, μιας και τα μικροπλαστικά φέρουν επάνω τους χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά μακροπρόθεσμα στα έμβρυα, καθώς και να επηρεάσουν την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού τους.

Πλαστικά μιας χρήσης: Ποια και πότε καταργούνται

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Guardian στον πλακούντα τεσσάρων γυναικών οι οποίες είχαν φυσιολογικές εγκυμοσύνες και τοκετούς εντοπίστηκαν μικροπλαστικά τα οποία ανακαλύφθηκαν τόσο στην πλευρά του πλακούντα αλλά και στη μεμβράνη μέσα στην οποία αναπτύσσεται το έμβρυο.

Οι ειδικοί ανέλυσαν το 4% του κάθε πλακούντα και βρήκαν δεκάδες στοιχεία πλαστικού. Όλα τα σωματίδια που αναλύθηκαν διεξοδικά ήταν χρώματος πορτοκαλί, ροζ, μπλε, κόκκινο, γεγονός που παραπέμπει ότι μπορεί αυτά να προέρχονται από βαφές μαλλιών ή ακόμα και καλλυντικά.

Δύο νέοι Έλληνες συλλέγουν πλαστικά και τα μετατρέπουν σε είδη ένδυσης!

Αυτά δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Environment International» και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το πως και πόσο μπορεί να επηρεάσουν τα μικροπλαστικά την ανάπτυξη και εξέλιξη του εμβρύου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top