Αυστρία: Έρχεται τρίτο «σκληρό lockdown» στις 26 Δεκεμβρίου - Τι θα ισχύει

Πώς θα κάνουν Χριστούγεννα οι Αυστριακοί

Στιγμιότυπα από την Αυστρία λίγες μέρες πριν το νέο lockdown στη χώρα. Video Reuters

Καθόλου ευχάριστα δεν είναι τα νέα για τους Αυστριακούς, καθώς αποτελεί «μονόδρομο» για την κυβέρνηση η επιβολή ενός τρίτου «σκληρού lockdown» στην από τις 26 Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής σε συνέντευξη Τύπου στη Βιέννη ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, οι γιορτές των Χριστουγέννων θα πραγματοποιηθούν όπως προβλεπόταν στους έως τώρα κανονισμούς.

Στις 24 και 25 Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι χαλαρώσεις που είχαν ανακοινωθεί ήδη την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, ο καγκελάριος προειδοποίησε πως οι συναντήσεις θα πρέπει να κρατηθούν στο κατώτερο δυνατό επίπεδο συμμετοχής προσώπων, ενώ από τις 26 του μήνα  τα μέτρα θα σκληρύνουν εκ νέου. 

Τι προβλέπει το νέο «σκληρό lockdown»

Το νέο «σκληρό lockdown» προβλέπει περιορισμούς εξόδου καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Κλειστά θα παραμείνουν μέχρι την 17η Ιανουαρίου:

-    το λιανεμπόριο

-    η εστίαση

-    τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών (κομμωτήρια κ.α.)

Tα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης επίσης  μέχρι την 17η Ιανουαρίου. 

«Δραματική η πρόβλεψη για όλη την Ευρώπη»

Η πρόγνωση για όλη την Ευρώπη είναι «δραματική» τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, σημειώνοντας ότι οι αριθμοί για την Αυστρία είναι αυτή την στιγμή «σταθεροί», αλλά σε ορισμένα από τα ομόσπονδα κρατίδια είναι εκρηκτικοί, ο ίδιος υπολογίζει μια επιστροφή στην «κανονικότητα» το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των Πράσινων Βέρνερ Κόγκλερ επισήμανε ότι «έπειτα από διεξοδικές διαβουλεύσεις στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και με  εμπειρογνώμονες και τους κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων», υπήρξε  συμφωνία  για την λήψη αυτών των μέτρων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top