ΗΠΑ: Σε καραντίνα ο Μάικ Πομπέο - Ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

Τι έδειξε το τεστ

Μάικ Πομπεό

Σε καραντίνα μπαίνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο μετά την είδηση ότι ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού. Σύμφωνα με το State Department, υπεβλήθη σε τεστ και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

«Ο υπουργός Πομπέο ταυτοποιήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον Covid-19. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό. Ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου», δήλωσε εκπρόσωπος του State Department.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει σαφές κάτω από ποιες περιστάσεις ο Πομπέο ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο που μολύνθηκε από κορωνοϊό, ωστόσο η Washington Post ανέφερε χθες, Τρίτη, πως ακύρωσε μια ομιλία που επρόκειτο να δώσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το State Department.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσε επικρίσεις από το Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάλεσε τον Πομπέο να ακυρώσει τις εκδηλώσεις προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε «απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο» τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ περισσότεροι από 72,66 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα μολυνθεί από κορωνοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 16,7 εκατ. μολύνσεις και περισσότεροι από 304.000 θάνατοι.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top