ΗΠΑ - Κορωνοϊός: Πάνω από 1,5 εκατ. παιδιά έχουν νοσήσει από την πανδημία

Να συμπεριληφθούν στις κλινικές δοκιμές εμβολίων προτείνουν οι ειδικοί

Πάνω από 1.5 εκατομμύριο παιδιά έχουν προσβληθεί με κορωνοϊό στην Αμερική αναφέρεται σε έκθεση της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής (American Academy of Pediatrics, AAP) και της Ένωσης Παιδιατρικών Νοσοκομείων της χώρας.

Τα παιδιά έχουν διαφορετικά και πιο ασθενή αντισώματα στον Κορωνοϊό
 

Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 12,2% του συνόλου των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο. Από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αναφέρονται μέσα στην έκθεση, 178.823 παιδιά διαγνώστηκαν με κορωνοϊό. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ καθώς είναι ο υψηλότερος εβδομαδιαίος απολογισμός μετά την εξάπλωση της πανδημίας στις ΗΠΑ.  

Ωστόσο μέσα σε δύο εβδομάδες τα κρούσματα στα παιδιά αυξήθηκαν κατά 23%, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία αγγίζουν το 1,2 έως το 2,9% επί του συνόλου, ενώ οι θάνατοι το 0-0,21%.Πάνω από 50.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε έντεκα αμερικανικές πολιτείες.

Η Σάλι Γκόζα, πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες οι οποίες ετοιμάζουν εμβόλια να «συμπεριλάβουν μικρότερα παιδιά στις κλινικές δοκιμές τους όταν είναι ασφαλές να γίνει αυτό».

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα πιο συχνά συμπτώματα που εμφανίζουν τα παιδιά

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς στην Αμερική έχουν καταγραφεί έως αυτό το στάδιο πάνω από 303.000 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας επί συνόλου 16,7 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top