Φλόριντα: Παρεμβάσεις στα στοιχεία για την πανδημία κατήγγειλε επιστήμονας

Έκαναν ντου στο σπίτι της- Είναι δημιουργός της επίσημης βάσης δεδομένων

Στιγμιότυπα από τις ΗΠΑ κατά την περίοδο της πανδημίας

Έφοδο στο σπίτι της επιστήμονα που δημιούργησε την επίσημη βάση δεδομένων για την Covid- 19, έκανε η αστυνομία της Φλόριντα. Ένοπλοι αστυνομικοί έκαναν επιδρομή στο σπίτι της της Ρεμπέκα Τζόουνς και άρπαξαν το κινητό και τον φορητό υπολογιστή της, σύμφωνα με βίντεο που δημοσίευσε η ίδια στο twitter. 

Η Τζόουνς απολύθηκε από τη δουλειά της στο Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Μάιο, μετά τις κατηγορίες της ότι το υπουργείο «παρέμβαινε» στα στοιχεία, προκειμένου να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού κατά της πανδημίας. Έκτοτε, η ίδια διατηρεί τη δική της βάση δεδομένων και παρακολουθεί την πορεία εξάπλωσης του ιού, ανεξαρτήτως υπουργείου. 

Οι αρχές κατηγορούν την Τζόουνς ότι παραβίασε το σύστημα έκτακτης ανάγκης του κράτους. Ειδικότερα, ισχυρίζονται ότι χάκαρε το σύστημα στις αρχές Νοεμβρίου, στέλνοντας ένα μη εξουσιοδοτημένο μήνυμα στα μέλη της ομάδας αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που τους προέτρεπε να «μιλήσουν», πριν χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από την  Covid-19.

Σε δήλωσή του, ο επίτροπος επιβολής του νόμου της Φλόριντα, Ρικ Σουάρινεν, δήλωσε ότι έρευνα έδειξε ότι ο χάκερ είχε χρησιμοποιήσει την ηλεκτρονική διέυθυνση της κ.Τζόουνς και ότι είχε εκδοθεί ένταλμα έρευνας.

Η Ρεμπέκα Τζόουνς κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 65.500 $ (49.000 £) σε επτά ώρες μετά τη δημιουργία ενός εράνου, για να βοηθηθεί με τα νομικά έξοδα. «Φαίνεται ότι χρειάζομαι έναν νέο υπολογιστή και έναν καλό δικηγόρο», έγραψε στη σελίδα της.

Σε συνέντευξή της στο αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cuomo Prime Time, αρνήθηκε ότι είναι χάκερ, σημειώνοντας ότι έχει τις βασικές γνώσεις τεχνολογίας και ότι δεν είχε πρόσβαση σε συστήματα που ανήκουν στο Υπουργείο Υγείας για περισσότερο από έξι μήνες.

Την 1η Δεκεμβρίου, η Φλόριντα έγινε η τρίτη πολιτεία των ΗΠΑ που κατέγραψε ένα εκατομμύριο επιβεβαιωμένες μολύνσεις κορωνοϊού, μετά το Τέξας και την Καλιφόρνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top