Μυστηριώδης ασθένεια εμφανίστηκε στην Ινδία - Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ποια συμπτώματα παρουσίασαν οι ασθενείς

Ινδία

Μια μυστηριώδης ασθένεια πλήττει το νότιο τμήμα της Ινδίας, αφήνοντας πίσω της τουλάχιστον έναν νεκρό και στέλνοντας 227 ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Οι ασθενείς στην πόλη Ελουρού, στο κράτος του Άντρα Πραντές, παρουσίασαν ένα μεγάλο εύρος συμπτωμάτων, από ναυτία μέχρι σπασμούς, ενώ κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους. «Οι άνθρωποι που νόσησαν, ειδικά τα παιδιά, άρχισαν ξαφνικά να κάνουν εμετό, αφότου παραπονέθηκαν για κάψιμο στα μάτια. Μερικοί από αυτούς λιποθύμησαν, ή παρουσίασαν σπασμούς» ανέφερε μέλος του υγειονομικού προσωπικού. Κρεβάτια στο κρατικό νοσοκομείο άδειασαν σε περίπτωση που χρειαστούν για τους νέους ασθενείς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι ασθενείς έκαναν τεστ και για τον κορωνοϊό, ωστόσο όλα βγήκαν αρνητικά. Το πιο παράξενο είναι ότι στα δείγματα αίματος που λήφθηκαν από τους ασθενείς, δε βρέθηκαν ίχνη μόλυνσης από ιό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας του Άντρα Πραντές.

«Αποκλείσαμε ως αιτία τη μόλυνση των υδάτων ή την ατμοσφαιρική ρύπανση μετά από επίσκεψη αξιωματούχων στις περιοχές όπου άνθρωποι νόσησαν», ανέφερε. «Πρόκειται για κάποια μυστηριώδη ασθένεια και μόνο η εργαστηριακή ανάλυση θα αποκαλύψει τι είναι», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top