Ενέκρινε το εμβόλιο η Βρετανία: Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι από Δευτέρα

Οι χώρες της ΕΕ που ετοιμάζονται για εμβολιασμό από το νέο έτος

Ένα βήμα πιο κοντά στην «εξουδετέρωση» του κορωνοϊού βρίσκεται ο πλανήτης. Η Βρετανία σπάει πρώτη το νήμα και ξεκινά τη Δευτέρα να χορηγεί στους Άγγλους, αλλά και στους Έλληνες που ζουν στη χώρα το εμβόλιο της Pfizer.

Βρετανία: Ενέκρινε το εμβόλιο της Pfizer - Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός

Οι 120.000 Έλληνες που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπαίνουν σε μία διαφορετική πραγματικότητα μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer. 

«Η προστασία από τα εμβόλια τελικά θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τις ζωές μας και να θέσουμε ξανά σε κίνηση την οικονομία. Οπότε προτρέπω τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο» είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον.

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Πρώτοι θα εμβολιαστούν όσοι ζουν σε οίκους ευγηρίας, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, ηλικιωμένοι αλλά και όσοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στον κορωνοϊό λόγω ιατρικών προβλημάτων.

Η Βρετανία έχει ήδη παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου που αρκούν για λιγότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της.

Γερμανία: Αντιρρήσεις για την κατεπείγουσα έγκριση από τη Βρετανία

Οι Γερμανοί είναι ενοχλημένοι με τους Βρετανούς που δεν ακολούθησαν την ευρωπαϊκή γραμμή για την έγκριση του εμβολίου. 

«Αυτό που επιλέξαμε ήταν μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση για να προχωρήσουμε μαζί» δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Ευρώπη: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στην αρχή του έτους 

Με το που μπει ο καινούριος χρόνος, θα εμβολιαστούν οι Γάλλοι, οι Ιταλοί και οι Βέλγοι. Ήδη το αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ προετοιμάζεται για τη μεταφορά εκατομμυρίων δόσεων. Επιστρατεύονται θηριώδη ψυγεία και αποθήκες. 

Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι πρώτοι εμβολιασμοί με το «όπλο» της Pfizer κατά του κορωνοϊου αναμένονται γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Προτεραιότητα θα δοθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό και στα γηροκομεία.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top